Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Tyskland » München

Flyg till München, Tyskland

München är en levande stad som har något att erbjuda för alla smaker och intressen. Här finns historiska sevärdheter, närhet till natur och ett spännande näringsliv att ta del av.

Foto: John Morgan (CC BY 2.0)

München-tips

Münchens centrala torg heter Marienplatz och härifrån kan man med fördel starta sitt turistande i staden. Direkt på torget glimrar den kända statyn av jungfru Maria som står ställd på pelaren Mariensäule. Münchens största kyrka är den katolska katedralen som tar upp mot 20 000 besökare och är ett enastående bygge man inte bör missa under vistelsen. Den som vill kan även klättra upp för katedraltornens alla steg och njuta av den fantastiska vyn över staden och de närliggande bayerska Alperna.

Här i München har du gröna ytor runt knuten med flera vackra parker att strosa runt i. Den engelska trädgården är den allra största av parkerna och har en vacker botanik och hög trivselfaktor. I trädgården rinner den älven Eisbach förbi och i den nordöstra delen kan man dessutom surfa.

För den konstintresserade finns även mycket att utforska i München. Konstgalleriet Alte Pinakothek är bland de äldsta i världen och har över 800 mästerverk ända från medeltid till den sista delen av rokokoepoken. Missa inte att besöka den dagliga utomhusmarknaden Viktualienmarkt, här finns upp mot 140 olika stånd med ett stort utbud och variation av råvaror från närbygden.

I München finns flertalet ölhallar där det serveras hembryggt Bier (öl) och det är absolut ett måste att besöka någon av dessa under vistelsen. När det gäller maten är bland annat Haxe (fläsklägg) en populär regional rätt som smakar utsökt tillsammans med surkål. Knödel är en annan traditionell rätt som går att likna med svenska kroppkakor.

München är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av Bratwurst, oktoberfest och shopping.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i München månad per månad.

Hotell i München

För hotell i München kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i München

11°C
Svag vind, 3 m/s från västSök flygbiljetter till München

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!