Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Tyskland » Leipzig

Flyg till Leipzig, Tyskland

Detta är en riktig pärla att besöka. En tredjedel av staden är grönskande grön, så det är inte en vanlig betongdjungel vi besöker.

Foto: Glen Bowman (CC BY 2.0)

Leipzig-tips

Faktum är att skogsområdet Auenwald går runt staden som en bred ring, med en unik fauna som vi kan uppleva till fots eller med cykel. Du kan till och med boka en guidad tur för att få veta mer om den fauna och flora som finns där.

Leipzig är en riktigt fin kulturell stad med mycket att erbjuda i form av musik, teater, historiska byggnader och för dig som älskar att besöka museum så finns det ett flertal sådana att besöka också.

Vill du bada så finns även de möjligheterna, och sedan 90-talet har vattnet återhämtat sig efter de utsläpp som då förorenade vattnet. Nu är till och med fiskarna tillbaka igen. Faktum är att vatten har blivit lite av ett kännemärke nu för Leipzig, som kommer satsa mycket på att bygga ut kanaler med mera för kommersiell och privat sektor. Kanalerna som finns idag kan du åka runt på med båt för att njuta av kombination av natur och stad.

För familjen finns Leipzig Zoo, med hela 850 olika djurarter från hela världen. Djurparken har stora ambitioner och vill ge sina besökare en riktig jordenrunt-upplevelse. En ny nöjespark som heter Belantis Theme Park är en av de senaste attraktionerna som hela familjen kan njuta av här. Som vi sett finns det något för alla människor och de flesta intressen i Leipzig.

Leipzig är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av Bratwurst och kultur och historia.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Leipzig månad per månad.

Hotell i Leipzig

För hotell i Leipzig kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Leipzig

8°C
Måttlig vind, 4 m/s från sydvästSök flygbiljetter till Leipzig

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!