Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Tyskland » Köln

Flyg till Köln, Tyskland

Köln som är Tysklands fjärde största stad har idag närmare en miljon invånare. Staden brukar betraktas som en riktig kulturmetropol, bland annat tack vare av sin dominans inom landets mediabransch. Köln är också en av de allra bartätaste städerna i hela Tyskland, kanske beror det till viss del på att Köln har landets största universitet.

Foto: Axel Schwenke (CC BY-SA 2.0)

Köln-tips

Även om Köln idag är en pulserande stad med moderna inslag ska man komma ihåg att staden grundandes av romarna redan 38 år f.Kr. Tyvärr förstördes många monument och historiska sevärdheter under andra världskriget. Det finns dock ett par antika byggnader och monument som man bör se under sin vistelse i Köln. Domkyrkan St. Peter började byggas redan under 1200-talet och är värt ett besök, Kölnerdomen är en annan sevärdhet man inte får missa.

I hela Köln hittar man ett enormt utbud av barer, caféer, pubar och restauranger. Dessutom finns en stor operateater i Köln med prisvärda biljetter och en helt otrolig akustik. Leta gärna fram program inför besöket.

Staden erbjuder museer av olika slag, ett litet annorlunda av dessa är det trevliga chokladmuseet som man inte bör missa att besöka.

Den traditionella rätten i Köln är nötstek, Rheinischer Sauerbraten, och består i enkla drag av kött som serveras med kroppkakor och lingonsylt. Halver Hahn är namnet på den klassiska rågfrallan som serveras med smakrik goudaost. Den som gillar öl har verkligen hamnat rätt, i Köln hittar man flera regionala ölbryggerier som erbjuder den speciella ölen Kölsch.

Köln är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av Bratwurst, Eau de Cologne, Ruhr-området och ovanliga resmål.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Köln månad per månad.

Hotell i Köln

För hotell i Köln kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Köln

12°C
Måttlig vind, 4 m/s från västSök flygbiljetter till Köln

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!