Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Tyskland » Hamburg

Flyg till Hamburg, Tyskland

Hamburg är Tysklands näst största stad, med en befolkning på 1,7 miljoner. Staden är en traditionellt viktig hamnstad och är en av Europas viktigaste hamnar. Den är också en av Europas rikaste städer, i klass med städer som London och Bryssel. Stadens namn kommer sig av ett slott som byggdes här på 800-talet. Det slottet finns inte kvar, och ingen vet exakt var det byggdes.

Flyg till Hamburg

Foto: Roger (CC BY-SA 2.0)

Hamburg-tips

Även om slottet inte finns kvar finns det förstås en hel del att hitta på i Hamburg – här följer några tips!

Detta är området väster om centralstationen i Hamburg. Det är huvudsakligen ett shoppingdistrikt, med massvis av butiker. Här finns i området två av Hamburgs fem största kyrkor, St. Petri och St. Jacobi. Där gatan tar slut ligger stadens rådhus.

Rådhuset i Hamburg är en väldigt imponerande syn. Det är byggt av sandsten år 1897 i neo-renässansstil. Den ligger i slutet av Mönckebergstraße, och har ett 112 meter högt torn. Rådhuset används till möten och sittningar med politikerna i staden. Här finns guidade turer för runt 20 kr per person. Byggnaden bakom rådhuset är Hamburgs egen börs. Framför rådhuset ligger en öppen plats som används till olika jippon, uppträdanden och events året om – framförallt sommartid.

Alla fem kyrkorna i Hamburg skadades under andra världskriget, vissa värre än andra. St. Nikolai blev nästan jämnat med marken, men spiran överlevde – den kan man åka up i med hiss för att kunna njuta av en fantastisk utsikt. Platsen är ett krigsminnesmärke eftersom kriget förstörde den och man inte byggde upp den igen.

Om du gillar fisk så bör du ta dig en titt på Fischmarkt (fiskmarknaden) som hålls igång varje söndag morgon. Man måste gå upp tidigt för att inte missa det, de öppnar runt 5 på morgonen och stänger igen halv 10 på förmiddagen. Fiskmarknaden har funnits sedan 1703 och har en lång tradition. Här kan man hitta alla möjliga sorters fiskar och annat gott från havet.

Hamburg Museum och Kunsthalle skildrar Hamburgs utveckling och historia. Det får historien att verka levande igen med hjälp av skickligt byggda modeller av särskilt hamnen, som varit viktig och central för stadens utveckling.

Konsthallen har mycket fin och känd konst från 1800-talet, av bland andra Adolf Menzel, Caspar David Friedrich och Max Liebermann.

Hamburg är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av Bratwurst och shopping.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Hamburg månad per månad.

Hotell i Hamburg

För hotell i Hamburg kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Länktips

Fler destinationer

Dagens väder i Hamburg

9°C
Måttlig vind, 7 m/s från sydvästSök flygbiljetter till Hamburg

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!