Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Tyskland » Frankfurt

Flyg till Frankfurt, Tyskland

Frankfurt är en av Tysklands äldsta städer. Staden är även en av Tysklands största städer. Här bor närmare 4 miljoner invånare och gör det därmed till landets 5:e största stad. Frankfurt är även Tysklands finansiella centrum och den Europeiska centralbanken har sitt säte här. Staden ligger i förbundsstaten Hessen i västra delen av Tyskland, nära Frankrikes gräns.

Foto: Kiefer. (CC BY-SA 2.0)

Frankfurt-tips

På grund av stadens stora finansiella betydelse har Frankfurt en skyline som är väldigt oeuropeisk i sitt uttryck. Stadens centrum påminner i det närmaste om New York, Hong Kong eller andra moderna finansiella centrum runt om i världen, med flera skyskrapor som är bland de högsta i hela Europa.

Eftersom Frankfurt även är en väldigt gammal stad finns här dock också mycket gamla och historiska byggnader. Staden ligger vid Main som är en biflod till Rhen. Stadens gamla del, även kallad Alt Stadt (den gamla staden), blev till större delen förstörd i de flygbombningar som drabbade området under andra världskriget. En stor del av de mest historiska byggnaderna har dock restaurerats sedan dess.

Frankfurt är också mässornas europeiska huvudstad och huserar ett av världens största mässkomplex, Messe Frankfurt. Här arrangeras några av Europas största bilmässor, bokmässor och musikmässor.

Frankfurt är också känt för att vara en europeisk hub för flyg. Staden har en av Europas mest trafikerade flygplatser, Flughafen Frankfurt Am Main, med över 50 miljoner flygpassagerare varje år som landar eller lyfter härifrån.

I Frankfurt finns över 60 museum och de flesta ligger belägna i två olika områden centralt i staden.

Frankfurt är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av Bratwurst, pengar och shopping.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Frankfurt månad per månad.

Hotell i Frankfurt

För hotell i Frankfurt kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Frankfurt

8°C
Svag vind, 2 m/s från sydvästSök flygbiljetter till Frankfurt

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!