Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Tyskland » Dortmund

Flyg till Dortmund, Tyskland

Detta är en av Tysklands större industristäder, med 600 000 invånare. Men det ena utesluter inte det andra för Dortmund har mycket mer än bara industri att erbjuda. Här finns en rad olika sevärdheter att se och uppleva.

Foto: Holger (CC BY 2.0)

Dortmund-tips

Musser finns naturligtvis och det som rekommenderas att besöka i första hand är Wesfälisches Industriemuseum. På detta industrimuseum kan du som är intresserad av historisk utveckling se hur saker ändrats genom årens lopp inom industrin. Vi får också en större förståelse och tacksamhet till det vi har idag tack vare våra förfäders hårda slit.

Nattlivet i Dortmund är brett och gott men vill du uppleva lite mer festival och event så ska du besöka staden vid fotbollsevenemang eller när storstjärnor uppträder på Wesfalenhalle festivalen.

För oss som älskar fotboll så är en hemmamatch då Borussia Dortmund spelar en Bundesliga-match ett måste. Fotbollen i Dortmund är mer än bara fotboll, det är ett arv som de vårdar ömt för att det även ska berika framtiden. På matchdagen kan vi som turister och fans sitta med inne på arenan eller på en av stadens krogar för att ta del av kulturen.

Julmarknaden i Dortmund är den största av alla julmarknader i Tyskland, så hit kommer du om du vill uppleva den fantastiska julstämningen. Dessutom stoltserar de med världens största julgran här, som kanske detta är anledningen till frasen tysk ingenjörskonst. Granen består nämligen av en mängd mindre granar som satts samman för att bilda denna enorma julgran.

Dortmund är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av Bratwurst och Ruhr-området.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Dortmund månad per månad.

Hotell i Dortmund

För hotell i Dortmund kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Dortmund

11°C
Måttlig vind, 5 m/s från sydvästSök flygbiljetter till Dortmund

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!