Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Tyskland » Berlin

Flyg till Berlin, Tyskland

En gång i tiden stod Berlin i centrum som porten mellan Öst- och Västeuropa, och blev därmed mest känd som huvudplats för mängder med spionromaner. Idag är det annorlunda. Berlin är en stad som sjuder av liv, av historia och av undergroundrörelser. Det är hit man söker sig för att hitta kärnan i den tyska själen och är numera en stolt huvudstad i det nya, enade, Europa.

Flyg till Berlin

Foto: Dominique (CC BY-ND 2.0)

Berlin-tips

Berlin har blossat upp som en av de hippare städerna att besöka i Europa tack vare sitt unika kulturella och historiska arv, som blomstrar i staden. Berlin är en stad som fascinerar och berikar och är ett smultronställe för många olika typer av personligheter. Här finns det mesta, från ett riktigt hett nattliv och bra shopping till en fantastisk historia och mängder med museer. När man är i Berlin finns mycket att göra, men man bör inte missa följande tips.

Brandenburger Tor är en klassiker att besöka när man är i Berlin. Torget byggdes i slutet av 1700-talet och har blivit en symbol för det enade Berlin. Allra bäst gör sig torget på kvällen, då monumenten där lyses upp med ett magiskt ljus. Från Brandenburger Tor utgår också den inte mindre kända avenyn Unter den Linden.

Paradavenyn Unter den Linden anses ligga i paritet med självaste Champs Elysées i Paris. Om man vill ha en inblick i de praktbyggnader som finns i Berlin, gör man rätt i att vandra här. I byggnaderna finner man flera museer, stadens opera, stadsbiblioteket, ett universitet och inte minst mängder med ambassader.

Det här folkkära torget kallas i folkmun mest för Alex. Torget är ett av de livligare i staden och en av de största mötesplatserna med butiker, kaféer och restauranger. Här finns också världstidsklockan Weltzeituhr som visar all världens tider, och från torget ser man det 368 meter höga TV-tornet Fernsehturm, landets högsta byggnad. Då berlinare älskar att ge smeknamn åt byggnader, har TV-tornet fått gå under namnet Telespargel (Telesparrisen). I kulan på tornet ligger en restaurang.

Den hatade Berlinmuren demonterades snabbt av berlinarna, när den inte hade någon funktion längre. Året var 1989. Men vissa delar finns kvar, ett starkt minne av en historia som var en realitet för invånarna för bara ett par årtionden sedan. Den del som kallas East Side Gallery har smyckats ut av olika konstnärer och ligger vid Berlin Ostbahnhof. Även den berömda genomgången Checkpoint Charlie finns det minnen kvar av. År 2009 anordnas mängder med arrangemang då rivandet var för exakt tjugo år sedan.

Charlottenburgs Slott ligger i stadsdelen med samma namn. Slottet ligger nära den berömda Olympiastadion som byggdes inför OS 1936, då Hitler satt vid makten och Jesse Owens gjorde spelen till en politisk manifestation, för mänskliga rättigheter till diktatorns förtret.

Mitt igenom staden rinner Spree. Utmed stranden finner man en ganska rolig pontonbåtspool, där man kan bada och njuta. Och nära intill stranden hittar man en strandbar, med palmer, sand, solstolar och en bar. Annars är klassikern att ta en båttur utmed floden och se staden från vattnet.

På söndagarna transformeras nästan hela staden till en stor loppmarknad. Bästa köpplatserna finner man i Mauerpark, Prenzlauerberg och Boxhagenerplatz i Friedrichhein. En riktigt härlig torghandel är Winterfeldtmarkt, med grönsaker och frukt, mat och konsthantverk, öppet onsdagar och lördagar.

Berlin är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av Bratwurst, huvudstäder, kultur och historia och shopping.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Berlin månad per månad.

Hotell i Berlin

För hotell i Berlin kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Länktips

Fler destinationer

Dagens väder i Berlin

7°C
Måttlig vind, 5 m/s från sydvästSök flygbiljetter till Berlin

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!