Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Turkiet » Istanbul

Flyg till Istanbul, Turkiet

Istanbul har under de senaste åren blivit ett allt hetare resmål. En bidragande orsak är pressade priser (det är inte mycket dyrare att flyga hit än till mer närliggande resmål, som London och Paris) men det skadar förstås inte heller att staden i sig är en fantastik och annorlunda upplevelse.

Flyg till Istanbul

Foto: Moyan Brenn (CC BY 2.0)

Istanbul-tips

Istanbul har många stora basarer. Den största, Grand Bazaar, har över 3000 butiker fördelade på 61 gator. Den är är dock till stor del en turistfälla – bara ett tiotal meter bort finns samma och likande varor till lägre priser. Detta hindrar dock inte Grand Bazaar är ett givet stopp under ett besök i staden! Det finns flera mindre basarer också där man kan fynda kryddor, kläder, med mera.

Turkiska bad är vida populära. Ett hammam är en variant av ett ångbad, en sorts bastu. Passa på att få kroppen skrubbad eller masserad! I Sultanahmet finns många klassiska hamman som är välbesökta av turister. Dessa är betydligt dyrare än de som de flesta av Istanbuls invånare går till, men håller å andra sidan oftast en högre standard.

I Istanbul finns mängder med monument och byggnader från Romarriket, Bysantinska riket och Osmanska (eller Ottomanska) riket. Mäktiga Hagia Sophia (se bild nedan) är kanske en av de mest kända. Ursprungligen en kristen kyrka, sedan en moské och nu ett museum. Blå moskén är en annan imponerande byggnad.

I istanbul finns de flesta av Turkiets bästa fotbollslag, de mycket populära klubbarna Fenerbahçe, Galatasaray och Besiktas (listade utan inbördes rangordning!). Om du har möjlighet, och intresset, bör du givetvis se en match på plats. Stämningen som råder under matcherna är i en klass för sig. Under derbymatcher (när två av stadens klubbar möts) kan det vara svårt att få tag i biljetter, och stämningen kan bli lite väl.. intensiv.

Istanbul är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av kultur och historia och shopping.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Istanbul månad per månad.

Hotell i Istanbul

För hotell i Istanbul kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Länktips

Fler destinationer

Dagens väder i Istanbul

11°C
Svag vind, 2 m/s från nordSök flygbiljetter till Istanbul

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!