Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Turkiet » Antalya

Flyg till Antalya, Turkiet

Antalya är en av de klassiska turistorterna i Turkiet och hundratusentals svenska vallfärdar årligen till orten för att njuta av sol och bad.

Foto: Artis Pupins (CC BY 2.0)

Antalya-tips

Antalya är en kustort och hamnstad i sydvästra delen av Turkiet. Staden har ca 1 miljon invånare men befolkningsmängden ökar hela tiden. I Antalya landar de flesta charterflygen från Sverige och medan många väljer att åka vidare till andra turistorter så skall man komma ihåg att även Antalya är mycket väl värt en vistelse. Staden har det mesta som man kan tänkas vilja ha, från vackra stränder till pulserande cityliv.

I Antalya saknas visserligen de långa gyllene sandstränderna som kännetecknar många andra turkiska orter. Stränderna finns men här kännetecknas de istället ofta av klapperstenar och liknande material. Badet är också mycket bra, med bra djup och häftiga vågor.

När man är klar med stranden är det sen bara att bege sig rakt in i storstadsvimlet. Antalya är känt för sin rika restaurangkultur. Här kan man ta del av det bästa som Turkiet har att erbjuda i matväg. Glöm kebab och testa istället något nytt. Det turkiska köket har inspirerats av matkulturen från mellanöstern och Medelhavet. Botanisera bland meze, fräscha röror, vällagat kött och utsökta fisk- och skaldjursrätter.

Turkiet är ett mycket prisvärt alternativ för oss från Sverige då priserna fortfarande ligger långt under de svenska nivåerna. I Antalya köper du en stor kall öl för ca 25 kronor medan en trerätters middag går loss på ungefär 150 kronor. Man får helt enkelt väldigt mycket för pengarna här.

Antalya är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av charterturister och sol och bad.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Antalya månad per månad.

Hotell i Antalya

För hotell i Antalya kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Länktips

Fler destinationer

Dagens väder i Antalya

16°C
Svag vind, 2 m/s från sydSök flygbiljetter till Antalya

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!