Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Turkiet » Ankara

Flyg till Ankara, Turkiet

Ankara står ofta lite i skuggan av den mer internationellt kända Istanbul men Turkiets huvudstad har massor att erbjuda de resenärer som väljer att komma hit.

Foto: David Stanley (CC BY 2.0)

Ankara-tips

Ankara har en viktig roll i Turkiet och här är många viktiga nationella organisationer och institutioner baserade. Ankara sägs traditionellt vila på fyra olika pelare. Dessa fyra pelare innefattar de många universiteten, den politiska makten, Turkiets militär och de mest inflytelserika islamska organisationerna.

Ankara kan på ytan se ut som en rätt tråkig modern stad fylld av funktionella byggnader uppförda i betong. För den nyfikne finns det dock många dolda skatter att upptäcka. Man kan till exempel kolla in den gamla moskén Haci Bayram som uppfördes till minnet av sin namne för över 500 år sedan.

När man befinner sig i Ankara är det ett måste att prova på den lokala delikatessen döner kebap. Även om vi svenskar äter mycket kebab är det inte alls samma sak som kebaben i landet där maträtten har sitt ursprung. För att hitta en riktigt god kebab bör man uppmärksamma hur den grillade cylindern av kött faktiskt ser ut. Köttstycket bör ha en rektangulär form och snittytorna där kött har avlägsnats skall vara flata och ordentligt separerade från varandra. Fisk är också en specialitet. Här finns de bästa fiskrätterna trots att staden inte ligger vid havet.

Staden har även ett rikt utbud av museer. Dessa museer har många olika inriktningar. Man kan bland annat besöka konst­ och skulpturmuseet, Självständighetsmuseet eller det museum som är tillägnat den turkiska flygindustrin.

Ankara är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av huvudstäder, kultur och historia och ovanliga resmål.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Ankara månad per månad.

Hotell i Ankara

För hotell i Ankara kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Länktips

Fler destinationer

Dagens väder i Ankara

8°C
Svag vind, 2 m/s från nordvästSök flygbiljetter till Ankara

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!