Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Tjeckien » Prag

Flyg till Prag, Tjeckien

Den romantiska och ytterst vackra staden Prag har en spännande historia, mängder med sevärdheter och en välkomnande känsla. Prag är också en kulturell högborg, med mängder av museer, utställningar och historiska byggnader att upptäcka liksom mat och öl i mängder. Hit reser man för att njuta av livet.

Flyg till Prag

Foto: Marketa (CC BY-SA 2.0)

Prag-tips

Storstaden Prag anses av många vara en av de mest romantiska städerna i Europa att resa till, och den är särskilt populär och stilig under våren. Staden är mäkta vacker med mäktiga byggnadsverk vart man än ser, floden Moldau som vinglar sig genom stadsbebyggelsen och alla oaser till trädgårdar och parker som finns. När man vill upptäcka Prag inser man snart att man vill gå till fots för att hinna se allt, så ett par riktigt sköna promenadskor rekommenderas varmt.

Den största byggnaden i staden är Pragborgen. Den innehåller såväl kyrkor, som slott, torg och gränder. Det tar tid att se och upptäcka allt här, men det är väl värt besväret. Med en guidad tur missar man ingenting.

Karlsbron är Prags absolut största sevärdhet. Den byggdes över Moldau under Karl IV:s tid på 1300-talet. Enligt myten lär det finnas ägg inblandat i byggnationen, för att göra bron extra stark. Om man går över bron ser man alla statyer som föreställer olika helgon stå utmed bron. Det finns ingen trafik, bara gåtrafikanter.

Mitt i Prags centrum reser sig kullen Petrín, som en grön höjd. Här finner man lugn och ro från stadens larm och i området finns mycket att upptäcka, som till exempel Kalvariekapellet, Strahovklostret och Prags egna Eiffeltorn. Många romantiska par kommer hit och besöker statyn av kärlekens poet, K.H. Mácha. Man kommer lätt upp på höjden med linbanan på räls och utsikten är fantastisk.

I tusentals år har judar levt och verkat i Prag. I de judiska kvarteren Josefovs finner man världens äldsta ännu bevarade synagoga. Den judiska kyrkogården är en av de vackrare man kan hitta och här ligger tänkaren och rabbinen Loews. Han sägs ha skapat Golem, en konstgjord människa som ännu lär finnas kvar i Nygamla Synagogan.

Prag är öldrickarnas stad. Tjeckien har en fantastisk ölhistoria, som lever vidare på de tusentals haken man kan finna i staden. På den klassiska baren U Fleku kan man beställa in ett mustigt svart öl, gjord i trakten. Utanför Prag finner man också ett berömt bryggeri vid namn Pilsner Urquell-bryggeriet, i området som heter, just det, Pilsner. Vill man inte åka utanför staden finns istället mikrobryggeriet Pivovarský Dùm.

Den vackra floden är en härlig plats för alla som tycker om vackra vyer och vill få en glimt av många av de sevärdheter staden har att erbjuda. Det är lätt att få tag på hyrbåtar som man kan färdas med. Eller så tar man någon av de klassiska ångbåtarna på en tur nedåt floden. På båtarna spelas ofta live musik med allt från jazz till techno.

Ginger och Fred, eller Det dansande huset, är ett tokroligt hus mitt i stadens traditionella och vackra bebyggelse som verkligen ser ut att dansa omkring. Det byggdes år 1996 och har vunnit mängder med utmärkelser. Missa det inte, det ligger på Jiráskovo nábrezi 2.

Prag är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av huvudstäder och tjeckisk öl.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Prag månad per månad.

Hotell i Prag

För hotell i Prag kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Länktips

Fler destinationer

Dagens väder i Prag

9°C
Måttlig vind, 4 m/s från västSök flygbiljetter till Prag

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!