Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Storbritannien » Manchester

Flyg till Manchester, Storbritannien

Staden, som är belägen i nordvästra England, är en av landets viktigaste industristäder och dessutom en metropol inom musikvärlden.

Foto: Paul (CC BY 2.0)

Manchester-tips

Missa inte att besöka Museum of Science and Industry, där Manchesters tekniska och industriella utveckling återberättas på ett mycket intressant sätt. I stadens centrala delar, runt omkring Castlefield Urban Heritage Park, hittar man även historiska monument. Där finns ruinrester från tiden för romarriket och ett imponerande kanalsystem från den industriella revolutionens era. Söndagar är en bra dag att besöka området då man dessutom ges nöjet att besöka den populära retro– och vintagemarknaden.

Ta gärna en kopp te i den spännande miljön på Richmond Tea Rooms, ett café inrett med dekorativt viktorianskt tema. Mitt i city hittar man den prisbelönta teatern Royal Exchange Theatre, som inte bara gjort sig ett namn tack vare sina stora premiärer utan också för den fantastiska scenen som ger god sikt från alla vinklar.

Från Manchester kommer några av världens största musikartister, något som förmodligen präglat stadens stora utbud av barer, klubbar och konserter. Oasis, The Smiths och Morrissey är bara några i raden av band och artister från staden.

I Manchester hittar man i stort sett allt när det gäller mat och restauranger. Här finns exklusiva restauranger med en internationell meny, men även enklare pubservering av enklare brittiska rätter. Senaste tiden har matstilen ”modern brittisk” blivit populärt med så kallade gastropubar i täten. Prova på ångade musslor i påse på det hyllade stället The Ox eller njut av en äkta Sunday roast på någon av stadens pubar i samband med en fotbollsmatch. Drick gärna öl när du är i Manchester, här finns ett stort utbud av välbryggt brittiskt öl.

Manchester är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av fotboll och pubar.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Manchester månad per månad.

Hotell i Manchester

För hotell i Manchester kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Manchester

14°C
Måttlig vind, 4 m/s från sydvästSök flygbiljetter till Manchester

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!