Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Storbritannien » London

Flyg till London, Storbritannien

En av svenskarnas favorittillhåll under semestern är London. Staden är kanske inte den snyggaste man sett, men den ligger nära och har något av världens bästa shopping och teater att erbjuda, bland annat. Det finns alltid saker att göra och upptäcka i London, oavsett hur många gånger man åker dit.

Flyg till London

Foto: Karlos AG (CC BY 2.0)

London-tips

London är en lockande stad för alla som tycker om att ha mycket att göra under sin resa. Det tar kort tid att resa dit och man finner ungefär precis allt man kan önska sig av en stadsvistelse. Det finns så mycket att göra i London att man inte hinner med allt på en enda resa. Men även om man kan upptäcka en hel del saker i denna häftiga metropol är det några saker man verkligen inte borde missa:

Oxford Street och Kings Road är verkligen paradgatorna för alla shoppingälskare. Flera stora varuhus och mängder med mindre butiker trängs på dessa gator och om man inte aktar sig, kan man spendera dagar med att vandra ut och in ur butiker här.

Big Ben är ett ”måste” när man ser London. Den magnifika klockan återfinns på Westministers norra klocktorn, och har kommit att bli Londons landmärke nummer ett och har fått stå modell för ett antal andra klockor runt om i världen. Egentligen finns fem klockor på tornet, och det är den största som kallas Big Ben. Är man ändå och tittar på Big Ben är det mödan värt att gå ner för Downing Street.

London vimlar av scener och några av världens bästa uppsättningar av musikaler och teaterpjäser och många av de bästa stå upp-artisterna och skådespelarna i världen går att uppleva här. Utbudet är näst intill gränslöst. I gratistidningen Time Out avslöjas vad som är aktuellt just nu.

I Docklands reser sig skyskraporna upp mot himlen och området är Londons nyaste. För att ta sig hit åker man förarlösa tåg, och är man i Docklands ska man passa på att besöka Docklands’ museum över Themsens historia och livet runt den livsviktiga floden, belägen i en fantastisk byggnad, värd att se bara den.

British Museum, Madame Tussauds och Naturhistoriska är klassiker som man inte bör missa. Om man sett dessa finns många andra att gå på. Vad sägs om att upptäcka Sherlock Holmes riktiga värld, Churchills egna museum, eller besöka Florence Nightingale-museet? Wimbledon Lawn Tennis Museum är till för den riktigt tennisälskande Londonbesökaren. Ett Londonpass ger tillträde till de flesta museum med en enda biljett.

På helgerna vimlar det av spännande marknader i London. Camden Market är en av de största. Det är lätt att hitta hit, tunnelbanan tar en till Camden Town. På söndagar är det marknad på Spitafields, där man kan handla kläder, vintage, mat, smycken och mycket, mycket mer. När man ändå är på Spitafields kan man ta en tur till mysiga Brick Lane och äta lunch.

London är känt för sina vackra parker. Hyde Park, Regent Park med sina fantastiska rabatter, Kensington Park och Primrose Hill med sin vackra utsikt över London är bara några av de parker som erbjuder lugn och ro i denna vimlande och folktäta stad. Passa på att upptäcka dem efter shoppingturen eller inför nattnöjena.

London är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av fotboll, huvudstäder, kultur och historia, pubar och shopping.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i London månad per månad.

Hotell i London

För hotell i London kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Länktips

Fler destinationer

Dagens väder i London

12°C
Måttlig vind, 4 m/s från sydvästSök flygbiljetter till London

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!