Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Storbritannien » Glasgow

Flyg till Glasgow, Storbritannien

Glasgow är den största staden i Skottland, faktiskt större än huvudstaden Edinburgh, och den är tredje störst i Storbritannien. Här bor närmare 1,2 miljoner människor i stadsområdet. Platsen har alltid hyst människor, ända sedan förhistorisk tid, eftersom den ligger vid det vadställe över floden Clyde som ligger längst nerströms. Det är dessutom ett utmärkt ställe att fiska lax på.

Flyg till Glasgow

Foto: Robert Brown (CC BY-SA 2.0)

Glasgow-tips

På medeltiden, runt 1000-talet, var Glasgow det andra största biskopsdömet i Skottland. Det var då det började växa i betydelse och det var runt den tiden som staden fick sitt namn. Glasgow hade sin glansperiod under 1800-talet och en bit in på 1900-talet. Därför härrör en hel del av arkitekturen från den Viktorianska och Edvardianska eran. Det finns gott om dessa byggnader i Glasgow, med sina vackra mejslingar och imponerande interiörer.

Glasgow har många byggnader med intressant arkitektur. Glasgows egna katedral, en gammal byggnad i gotisk stil som står på mark som förklarades helig redan på 300-talet e. kr. Kyrkan i sig är från medeltiden. City Chambers är Glasgows rådhus, som byggdes år 1888 i italiensk renässansstil. Man kan gå på rundtur här varje dag och se alla kamrarna och även den grandiosa matsalen.

De flesta från Glasgow kallar detta konserthus för the Armadillo, vilket betyder bältdjuret. Byggnaden är lite lik ett bältdjur, eller möjligen en exotisk snäcka med flera kammar ovanpå varandra. Design stod Nerman Foster för, dock inte inspirerat av Sydneys kända operahus som många tror – de många kammarna var menade att representera skeppsskrov. Bältdjuret har gjorts odödligt i populärkulturen eftersom det var här den legendariska auditionen med Susan Boyle inför Britains Got Talent spelades in.

Det moderna museet i Glasgow, här finns en jättefin samling av det nyaste inom konst och formgivning. I källaren finns ett av Glasgows många bibliotek, och dessutom internetcafé och vanligt café. Inträdet till museet är helt gratis.

The Stand är stället för dig som vill ha ett gott skratt. Det är en stand-up scen som ligger på Woodlands Road, i västra delen av Glasgow. Här ställer många inhemska komiker upp och gillar man brittisk humor är det ett måste – men humor är universellt så det finns garanterat något för alla. Biljetter finns från några pund till upp emot 20 pund, allt beror på vem som uppträder och vilken kväll det är, samt hur lång föreställningen är.

Glasgow är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av pubar och whiskey.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Glasgow månad per månad.

Hotell i Glasgow

För hotell i Glasgow kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Glasgow

14°C
Måttlig vind, 5 m/s från sydvästSök flygbiljetter till Glasgow

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!