Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Storbritannien » Edinburgh

Flyg till Edinburgh, Storbritannien

Edinburgh har varit huvudstad i Skottland sedan år 1437. Den är dock inte den största staden, för det är Glasgow – med sina nästan 1,2 miljoner invånare i stadsområdet så är den nästan dubbelt så stor som Edinburgh som har runt 700,000 i stadsområdet. Här kommer några tips på vad man kan se och göra i Edinburgh!

Flyg till Edinburgh

Foto: Stuart Caie (CC BY 2.0)

Edinburgh-tips

Ett självklart måste för alla turister som reser till Edinburgh. Slottet har varit i bruk i 1000 år och står på en av de högsta punkterna i staden. Det är i absolut toppskick!

Detta palats är en kunglig boning och innehåller även drottningens galleri, en samling konst från den kungliga samlingen.

Gladstones Land är en gammal arrendegård, alltså ett slags hyreshus för länge sedan där arbetarna bodde. Det är från 1600-talet och är känt för sin för tiden passande möblering och ett vackert, målat tak.

En mycket imponerande och vacker trädgård med en hel del intressanta plantor och växter att se. En perfekt plats för en picknick eller bara en promenad – inträdet är gratis om man inte vill in och titta i växthusen. Inträde till växthusen kostar runt femtiolappen per person, under 20 kr för barn.

Edinburgh Zoo är känt världen över för sin pingvinparad, missa inte den!

Rosslyn Chapel, kanske mest känt för sin viktiga roll i Dan Browns Da Vinci-koden, är en spännande plats. Inträdet kostar runt 100 kr för en vuxen, barn under 16 år betalar bara cirka 60 kr men får gå in gratis i betalande vuxens sällskap. Missa inte att promenera längs Rosslyn Glen innan du tar bussen tillbaka!

Det kungliga observatoriet ligger en liten bit söderut från Edinburgh, nära Rosslyn Chapel. Här kan man ta en tur och titta på ett av Europas största teleskop och lära sig en hel del intressant fakta. Om det är klart väder så kan man titta på stjärnorna på vintern. Inträdet är billigt, bara runt 60 kr för en vuxen och 40 kr för barn. Vissa fredagar hålls speciella teman – håll utkik på hemsidan!

Edinburgh är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av pubar och whiskey.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Edinburgh månad per månad.

Hotell i Edinburgh

För hotell i Edinburgh kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Edinburgh

12°C
Måttlig vind, 5 m/s från sydvästSök flygbiljetter till Edinburgh

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!