Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Storbritannien » Brighton

Flyg till Brighton, Storbritannien

Brighton, denna gamla och klassiska svenska språkresort. I ärlighetens namn har den lilla staden på den engelska sydkusten mycket mer än så att erbjuda. Här är det inte bara glosor, ABBA och pirhäng som gäller. I staden finns det mycket mer att se och uppleva om man bara vill.

Foto: Berit Watkin (CC BY 2.0)

Brighton-tips

För oss svenskar har Brighton kanske mest blivit förknippat med ABBAs klassiska vinst i Eurovision Song Contest eller melodifestivalen som den är mer känd som. 1974 erövrade det svenska bandet orten med sin fantastiska sång “Waterloo”. De utsvängda byxorna och skönsången från de två kvinnliga bandmedlemmarna var mer än nog för att övertyga jurymedlemmarna. Orten är även känd för sin öppna och ryktbara gaykultur.

Annars är orten känd som en av de klassiska destinationerna för svenska ungdomars första kontakt med omvärlden – nämligen via språkresor. Otaliga är de högstadieelever som skeppats över till denna anrika studieort. Förutom att staden erbjuder högklassiga kurser i engelska finns även en hel del att se och göra i staden. En populär destination för turister i staden är bland annat Sea Life som bjuder på en imponerande upplevelse.

Det allra mest kända landmärket är såklart den klassiska piren. Byggnadsverket som anlades 1866 står fortfarande stadigt och har blivit sinnebilden för Brighton som ort. Från början fanns det två pirer, något som särskilde Brighton få övriga kuststäder. Sedan West Pier brann ner i början av 2000-talet är det dock enbart Brighton Pier som representerar staden. På piren finns, förutom det kända lilla nöjesfältet, ett otal restauranger och pubar som man med fördel kan frekventera.

Brighton är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av mindre städer, pubar och sol och bad (?).

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Brighton månad per månad.

Hotell i Brighton

För hotell i Brighton kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Länktips

Fler destinationer

Dagens väder i Brighton

10°C
Måttlig vind, 4 m/s från sydvästSök flygbiljetter till Brighton

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!