Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Spanien » Valencia

Flyg till Valencia, Spanien

Har du tröttnat på Madrids storstadsbrus eller på Barcelonas stränder? Då kanske det är dags att vända blicken mot Valencia. Staden har till och med det mesta av vad du skulle kunna hitta i Barcelona, enda skillnaden är att det är på en mindre skala och mer plånboksvänlig. Har vi nämnt att den älskade rätten paella kommer från Valencia?

Foto: vil.sandi (CC BY-ND 2.0)

Valencia-tips

Många skulle nog beskriva Valencia som en gömd pärla i jämförelse med andra spanska städer som konstant drar till sig större strömmar av turister. Staden har mycket att erbjuda när det kommer till intressanta gotiska byggnader, väl utsmyckade barockkyrkor, fusionkrogar och strandliv i form av Las Arenas och La Malvarossa.

Valencia kan datera sin historia ända till år 138 f.Kr. då den grundades av romarna. När romarriket föll erövrades staden av den ena makthavaren efter den andra under flera århundraden. Bland dem var morerna som efterlämnade tydliga spår som syns än idag, som det muslimska badet på Calle Alimirantes.

Det futuristiska museilandskapet skapades av den välkända arkitekten Santiago Calatrava. Du kommer förmodligen att ha kameran framme om vartannat då det finns mycket att se och mycket att fånga på bild. Fokus ligger på konst och vetenskap, och visst kan man bara strosa runt och ta kort på byggnaderna. Men att bekosta dig entréavgiften för att se utställningarna kommer du inte att ångra. Här finns till exempel Europas största akvarium med 500 olika marina arter.

Har du ett stort intresse för mat så får du inte missa matmarknaden som ligger mittemot La Lonja. Här kan man promenera runt länge och beundra byggnadens arkitektur såväl som de lokala delikatesserna.

Valencia är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av god mat, kultur och historia shopping och sol och bad.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Valencia månad per månad.

Hotell i Valencia

För hotell i Valencia kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Valencia

15°C
Svag vind, 1 m/s från sydostSök flygbiljetter till Valencia

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!