Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Spanien » Teneriffa

Flyg till Teneriffa, Spanien

Teneriffa har närmare 10 miljoner årliga besökare och är Kanarieöarnas största och mest befolkade ö. Här möts man av bländande sandstränder och sotsvärtade vulkanlandskap, i en minst sagt häpnadsväckande och kontrastfylld miljö.

Foto: Franz-Josef Molitor (CC BY 2.0)

Teneriffa-tips

Namnet på ön, som betyder Vita Berget, kommer från den snöklädda toppen av vulkanen Teide. Med en höjd på 3 700 meter är vulkanen Spaniens högsta berg. Vid foten av berget breder den gigantiska nationalparken Cañadas del Teide ut sig, som för den naturintresserade resenären är en självklar sevärdhet. Toppen av vulkanen når man via en 2,5 kilometer lång kabinbana – visserligen inget för den höjdrädda, men lyckas man hålla sin svindel i styr är den väl värd utsikten.

Är det sol och bad man är ute efter rekommenderas ett besök till stranden Playa de las Teresitas, belägen vid staden Santa Cruz. Stranden stoltserar med långgrunt, azurblått vatten och gyllengul sand som flugits dit ändå från Saharaöknen. Eller varför inte spendera en dag i Siamparkens fartfyllda äventyrsland, med vattenrutschkanor och åkattraktioner som får magen att pirra. Vill man istället se akrobatiska delfiner hoppa genom ringar beger man sig till Loroparken, belägen på öns västra sida.

Den spanska specialiteten Paella har säkert de flesta smakat någon gång, eller åtminstone hört talas om. Oavsett vilket så serveras den på de flesta av öns restauranger. För den oinvigde består rätten av saffranskryddat ris med skaldjur, korvar, eller kyckling, ofta tillagad över öppen eld på stora runda fat. En annan rätt som är typisk för Kanarieöarna är Conejo en Salmonejo – kanin kokad i en marinad bestående av tomat, vinäger, bröd, och vitlök. Till det passar det bra med en tallrik Papas Arrugadas, vilket betyder “skrynkliga potatisar”. Dessa är tillagade genom att kokas i saltat vatten, tills dess att vattnet helt har dunstat bort. Därav potatisarnas skrynkliga utseende. Tillagningsmetoden härstammar från 1500-talet, då de spanska sjömännen kokade sina potatisar i havsvatten.

Teneriffa är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av charterturister, god mat, sol och bad och öar.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Teneriffa månad per månad.

Hotell i Teneriffa

För hotell i Teneriffa kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Länktips

Fler destinationer

Dagens väder i Teneriffa

18°C
Måttlig vind, 4 m/s från sydostSök flygbiljetter till Teneriffa

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!