Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Spanien » San Sebastian

Flyg till San Sebastian, Spanien

San Sebastian är Europas kulturhuvudstad år 2016 och välkänd för konstnärliga inslag i stadens öppna miljö. En trevlig stad att besöka över en helg i Spanien.

Foto: sanfamedia.com (CC BY-ND 2.0)

San Sebastian-tips

Missa inte att kika lite extra på all den konst man finner på stadens öppna platser. Bland de mest kända verken i San Sebastians stadsmiljö är skulpturerna Peine del Viento och Construcción Vacía.

Strosa gärna runt i staden och beundra de fantastiska husfasaderna med sin otroliga arkitektur. Några av de byggnader man inte får missa är stadens äldsta kyrka San Vicente, byggd i gotisk stil på 1500-talet och Santa Maria kyrkan från 1700-talet med typisk barockstil.

Som om inte stadens kulturella- och historiska inslag vore nog finns här också de mest fantastiska stränder. Playa La Concha är bland annat känd för att vara en av Europas vackraste stadsstränder. För den som gillar surfing kan man bege sig till Playa Ondarreta och Playa Zurriola som bägge har mycket goda förutsättningar för bra surf. San Sebastian har förutom det kantabriska havet och bergen mängder av grönområden att njuta av.

Högt uppe på Mount Igueldo finns en liten äventyrspark värd att besöka, man tar sig upp via bergbana. Uppe på toppen finns även ett torn från 1700-talet med en makalöst vacker utsikt över hela San Sebastian.

San Sebastian är känt för sin fokus på mat och dryck, här finns allt från billiga tapasbarer till lyxiga Michelinrestauranger. Det man i övriga Spanien kallar tapas brukar i Baskien istället kallas för pintxos, och varje bar har sina egna variationer. I San Sebastian hittar man den världskända restaurangen Arzak som med sina tre Michelinstjärnor anses vara en av de största inspirationerna till andra restauranger i Spanien. I San Sebastian bör du prova det lokala vinet txakoli.

San Sebastian är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av Baskien och god mat.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i San Sebastian månad per månad.

Hotell i San Sebastian

För hotell i San Sebastian kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Länktips

Fler destinationer

Dagens väder i San Sebastian

16°C
Måttlig vind, 4 m/s från sydSök flygbiljetter till San Sebastian

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!