Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Spanien » Palma de Mallorca

Flyg till Palma de Mallorca, Spanien

Som huvudstad på paradisön Mallorca, är Palma en stad dit man reser för att njuta av livets goda. Och som tur är, är Palma inte bara en mysig och gemytlig stad, utan har har också mängder med härliga upplevelser och upptäckter att erbjuda sina besökare. Hon omnämns till och med som Barcelonas lillasyster.

Flyg till Palma de Mallorca

Foto: Caroline Menezes Torres Bagger (CC BY 2.0)

Palma de Mallorca-tips

Den lilla gemytliga hamnstaden Palma, är huvudorten på Mallorca och ett resmål som lockat mängder med besökare i årtionden. Den må, på grund av sin långvariga position som semesterstad ha ett något slitet rykte, men faktum är att den både är en cool, chic och intressant stad att besöka. Det är en ytterst liten storstad, med inte ens en halv miljon invånare men anses vara i paritet med självaste Barcelona på fastlandet, fast i mindre skala. En rundtur i staden renderar till många upptäckter av olika smultronställen. Några av dem är som följer:

Palmas största sevärdhet är den vackra katedralen La Seu, som ligger i hamnen. Själva katedralen byggdes år 1230, genom att man byggde om en äldre moské. Bygget tog över 300 år. Vid La Seu ligger också en fantastisk park som går under namnet Parc de la Mar, där man även kan se en del av den gamla stadsmuren som skyddade staden och katedralen mot inkräktare.

Området bakom katedralen är den gamla delen av staden och inte dumt det heller, med små trånga gator och trång med mängder med små butiker, caféer och restauranger. Här råder ett tidlöst lugn, och om man lyssnar, kan man höra fågelkvitter.

Slottet Castell de Bellver ligger strax utanför Palma och är ett maffigt 1300-talsslott. Härifrån är utsikten hänförande.

Den stora saluhallen Placa de la Cavegació är ett eldorado av färger och dofter. Runt saluhallen finner man ett av det intressantare områdena i Palma, Santa Catalina. En gång var det här fattigmanskvarteren, men numera är det det hippa området i staden. Här ligger de lite udda butikerna, mängder med små restauranger och caféer och konstateljéer.

Palmas hamn ligger rakt nedanför La Seu. Under dagtid råder ett härlgit lugn här, och man kan njuta av alla de vackra båtarna som ligger i hamn. Hugade festprissar söker sig till Paseo Maritimo, gatan som går utmed hamnen, när natten nalkas. Här liggerm ängder med bra restauranger och livet blir allt hetare ju längre natten går. Efter middagen är det nattklubb som gäller. I alla fall efter två på natten. Det är här de hetaste nattklubbarna ligger.

Som det sommarparadis Palma är ligger det givetvis utmed kusten och erbjuder sina besökare en bra strand, Platja Ca?n Pere Antoni. Stranden är familjevänlig och långgrund och har ett härligt klarblått vatten. Man hittar den knappa tjugo minuter från själva centrum. Vill man ha andra stränder att välja på är det bara att åka buss nummer 3.

Strax utanför Palma ligger Mirós gamla hem. Här levde han och skapade de fantastiska konstverken. Numera är ateljén och bostad ett museum, för alla som älskar hans konst.

Palma de Mallorca är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av god mat, kultur och historia, shopping, sol och bad och öar.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Palma de Mallorca månad per månad.

Hotell i Palma de Mallorca

För hotell i Palma de Mallorca kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Länktips

Fler destinationer

Dagens väder i Palma de Mallorca

14°C
Svag vind, 0 m/s från nordostSök flygbiljetter till Palma de Mallorca

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!