Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Spanien » Malaga

Flyg till Malaga, Spanien

Malaga ligger i Andalusien, på solkusten i södra Spanien. Det är den näst största staden i regionen, bara huvudstaden i regionen, Sevilla, är större. Här bor runt 570,000 invånare och i hela regionen bor över 8 miljoner.

Flyg till Malaga

Foto: Daniel Sancho (CC BY 2.0)

Malaga-tips

Malaga har en lång historia, fenicierna bosatte sig här redan på tusentalet f. kr. Här saltade de fisk nära hamnen, och därför fick platsen namnet Malaka – som betyder salt på feniciska. Sedan dess har staden, precis som de flesta städer i Spanien, bytt ägare många gånger. Senaste bytet var från muslimerna till de kristna under kriget som kallas la Reconquista (återtagandet). Innan dess har staden varit i bysantinska och även västgotiska händer.

Detta är två moriska slott (castillo betyder slott eller borg på spanska) och de är definitivt sevärda. Från de högsta punkterna i slotten får man en oslagbar utsikt över de omkringliggande områdena. Har man bara tid med ett slott så rekommenderas att man besöker Alcazaba eftersom det är mer lätttillgängligt. Gibralfaro ligger en bit uppför ett berg och det är en ganska tuff vandring, men det går bussar dit också. Stängt på måndagar.

Catedral de Malaga är Malagas egen katedral, som ligger centralt mitt i hjärtat av staden. Det är sevärt eftersom det är en mycket vacker gammal byggnad. Inträdet kostar 3,50 Euro och vill man inte betala det så kan man ändå beundra byggnaden från utsidan – det är väl värt att ta sig dit om bara för det.

Centro de Arte Contemporáneo, Moderna museet – perfekt för den lite modemedvetna konstälskaren. Gratis inträde med guidad tur gör detta till ett billigt och sevärt resmål – det finns många vackra och spännande installationer och målningar här. Stängt på måndagar.

Plaza de Toros de la Malagueta, Malagas tjurfäktningsarena. De håller bara öppet på vardagar, inte lördagar, söndagar och andra helgdagar.

För den riktigt äventyrlige finns stora och bra klippor att klättra runt på i och runt Malaga. Leta på orten eller internet efter företag som hyr ut klättringsutrustning och/eller guidar, så är ni garanterade en häftig upplevelse!

Malaga är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av god mat, kultur och historia, shopping och sol och bad.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Malaga månad per månad.

Hotell i Malaga

För hotell i Malaga kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Länktips

Fler destinationer

Dagens väder i Malaga

15°C
Måttlig vind, 5 m/s från sydostSök flygbiljetter till Malaga

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!