Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Spanien » Madrid

Flyg till Madrid, Spanien

Förhållandevis få som besöker Spanien åker till landets huvudstad Madrid. Det är synd, för staden är det perfekta resmålet om man vill uppleva det äkta Spanien.

Foto: Felipe Gabaldón (CC BY 2.0)

Madrid-tips

Utgå från torget Puerta del Sol (solens dörr) där man enkelt kan ta sig vidare till andra områden. Bara att strosa runt i området kring torget är en sevärdhet i sig med tack vare den otroliga arkitekturen och de historiska monumenten. Plaza Mayor bör besökas, museet Museo del Prado är ett annat måste och den traditionella loppmarknaden El Rastro likaså en plats man inte får missa.

Madrid brukar faktiskt kallas för ”staden som aldrig sover”, vilket syftar till invånarnas förmåga att underhålla sig utanför hemmet. Folk träffas sällan hemma hos varandra utan möts istället på någon bar eller restaurang. De flesta ställen stänger sent och har man både lust och energi kan man faktiskt utan problem hålla igång non-stop. En tradition bland många Madridbor som förlustat sig i nattlivet är att avsluta kvällen tidigt på morgonen på något av stadens churrerior, där man avnjuter ett friterat bakverk (churro) som doppas i choklad.

Den fotbollsintresserade bör inte missa ett besök på fotbollsklubben Real Madrids hemmaarena Santiago Bernabéu.

I Madrid upplever man det riktiga Spanien, här äter man tapas precis som man bör utan att krångla till det. Självklart finns det en uppsjö av exklusiva restauranger som erbjuder en otrolig gastronomisk upplevelse, men här finns även små klassiska tapasbarer som inte kostar skjortan men som ger dig en autentisk känsla av den spanska kulturen.

Madrid är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av fotboll, god mat, huvudstäder, kultur och historia och shopping.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Madrid månad per månad.

Hotell i Madrid

För hotell i Madrid kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Madrid

12°C
Svag vind, 1 m/s från nordostSök flygbiljetter till Madrid

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!