Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Spanien » Bilbao

Flyg till Bilbao, Spanien

Bilbao är en hamnstad som ligger i norra Spanien, närmare bestämt i den spanska provinsen Baskien. Staden ligger belägen vid floden Nervions utlopp. Bilbao har drygt en miljon invånare och är en av landets viktigaste industristäder. Industrin består av järn- och stålindustri och stadens hamn är den näst största i Spanien.

Foto: Andrea Clambra (CC BY-ND 2.0)

Bilbao-tips

Bilbao är den största staden i regionen Baskien, som är en autonom region i Spanien. Regionen har en egen kultur som skiljer sig till stor del från resten av landet. Förutom de egna traditionerna har man även ett eget språk, baskiska, som är officiellt språk vid sidan av spanska.

En väldigt viktig inkomst för staden är fiske. Detta har gjort att staden har ett rikt utbud av fisk- och skaldjursrestauranger. Staden huserar några utav Spaniens mest kända kockar.

Den gamla delen av staden har förutom fin arkitektur, restauranger, torg och caféer även närmare 1000 butiker med designmärken som Gucci och Max Mara. En av de mest kända byggnaderna i Bilbao är Guggenheimmuseet. Museet byggdes år 1997 och har på relativt kort tid gjort Bilbao till ett av de största turistmålen i Spanien.

Bilbao har också en lång strandpromenad som är populär bland turisterna. Inte långt utanför staden återfinns stora fina badstränder. Eftersom Bilbao ligger i Biscayabukten, i anslutning till Atlanten, är klimatet inte lika varmt och stabilt som i andra delar av Spanien. Speciellt på våren och hösten kan det regna och blåsa en del, men det gör också att området är populärt bland surfare.

Bilbao är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av Baskien och god mat.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Bilbao månad per månad.

Hotell i Bilbao

För hotell i Bilbao kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Länktips

Fler destinationer

Dagens väder i Bilbao

17°C
Måttlig vind, 4 m/s från sydSök flygbiljetter till Bilbao

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!