Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Spanien » Barcelona

Flyg till Barcelona, Spanien

Barcelona är hett, spanskt och en värld av kontraster. De gamla traditionerna vårdas ömt samtidigt som stadens invånare är öppna för det nya och det spännande. Den saliga blandningen av gammalt och nytt möts överallt och gör att Barcelona blivit en av Europas allra hetaste städer att besöka.

Flyg till Barcelona

Foto: Antonio Tajuelo (CC BY 2.0)

Barcelona-tips

Barcelona är en smältdegel av rang. Den katalanska traditionen sätter sin prägel på allt i stadens liv, särskilt maten, men ändå finns en nästan unik öppenhet för det nya. Barcelonaborna älskar det nya, det utmanande och det levande. Arkitekturen i Barcelona vittnar om en kärlek för det konstfulla och det är inte konstigt att staden fostrat mängder med konstnärer. Och livet i Barcelona levs mycket på gatorna. Dygnet runt vandrar människor från plats till annan, i en storstad där stadskärnan är av behändig storlek och tunnelbanan finns om avståndet blir för stort. Barcelona har mängder med upptäckter. Några av de många tipsen kommer här.

La Rambla är den klassiska huvudgatan som går genom staden, men egentligen är det flera gator som knutits ihop till en lång sträcka på över en kilometer. Vägen ringlar sig upp från hamnen och vid vattnet hittar man en spännande loppis. Utmed gatan finns mängder med butiker och restauranger, en magnifik saluhall och här samlas stadens alla gatuartister. En varning för ficktjuvar finns om man stannar till och betraktar någon av artisterna.

Hemmasonen Picasso har givetvis sitt eget museum i staden, och tack vare den fina kvaliteten på museet är det ett av de mer besökta i staden. Alla verken visas i kronologisk ordning, så man kan verkligen se Picassos utveckling med åren. Mirómuseet finns i Montjuic och nås lättast via den trevliga bergsbanan. På Centre de Cultura Centomporània de Barcelona, CCCB, kan man avnjuta utställningar av kontemporära konstnärer och inte minst avnjuta en härlig arkitektur. CaixaForum erbjuder utställningar av olika konstnärer. Fritt inträde och spännande upptäckter utlovas.

Barcelona är konstnärernas stad och Antoni Gaudís verk syns nästan överallt i staden. Han fick bland annat äran att designa Parc Güell, som ger härlig svalka och ro från det hektiska stadslivet och den gassande solen. Ett av Gaudís större mästerverk är La Sagrada Familia Barcelona, en kyrka han aldrig hann fullborda trots att Gaudí ägnade över 40 år åt kyrkan. La Pedrera Casa Mila Barcelona är ännu ett verk som Guadí skapat.

Barcelona förknippas kanske inte i första hand med teknik, men faktum är att ett av de mest intressanta teknikmuseerna i världen ligger här. I museet ligger en hel regnskog, ett planetarium och Toca Toca!, en plats där man får närkontakt med underliga djur.

Barcelona har ett fantastiskt akvarium som erbjuder syner från jordens alla hörn. Det bästa med akvariet är den glastunnel som går under vatten, där man kan se hajarna simma ovanför sig.

När man är i Barcelona behöver man inte leta efter stadens egentliga centrum under dagtid. Det är och förbli stranden, så länge solen skiner. Stranden Barceloneta ligger mitt i staden och är en naturlig samlingspunkt för alla sol- och badälskare. Vill man ha lite lugnare stränder är det bara att ta sig vidare med tunnelbanan.

Barcelona är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av fotboll, god mat, kultur och historia, shopping och sol och bad.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Barcelona månad per månad.

Hotell i Barcelona

För hotell i Barcelona kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Länktips

Fler destinationer

Dagens väder i Barcelona

14°C
Svag vind, 3 m/s från sydvästSök flygbiljetter till Barcelona

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!