Foto: oroD Doro (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Spanien » Alicante

Flyg till Alicante, Spanien

Alicante ligger i den del av Spanien som kallas Costa Blanca, känt för sina långa vita stränder. I staden bor ca 330000 invånare, men Alicante utgör tillsammans med sina grannkommuner ett storstadsområde med över 700000 invånare. Alicante är långt i från en turistfälla, utan snarare en perfekt kombination för både bad- och storstadssemester.

Flyg till Alicante

Foto: decar66 (CC BY 2.0)

Alicante-tips

Postiguet Beach är en fin strand i centrala Alicante. Här är det mycket folk dagtid men även kvällstid, då ljuset från strålkastare ger vattnet ett vackert och mycket speciellt utseende. En bit utanför staden ligger den rymliga stranden San Juan Beach. Den är 7 km lång och inte så överbefolkad.

Gamla stan är den vackra stadskärnan i Alicante. Det är en triangelformad yta som ramas in av gatorna Rambla de Méndez Núnez och Explanada de Espanya, och berget Benacantil. Här är det trevligt att gå runt som turist och här finns verkligen mycket att se om man gillar gamla byggnader. De smala gatorna är lätta att gå vilse i, så var försiktig. Här finns bland annat rådhuset och en katedral.

Alicantes Arkeologiska Museum grundades år 1932 och ståtar med riktig avantgarde-design, modern ljud- och bildteknologi och massor av saker att se. De har mer än 80000 objekt som hittats på lokala utgrävningar. De visar spännande och underhållande filmer om Alicantes historia från stenåldern och framåt.

Alicante är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av god mat, kultur och historia, shopping och sol och bad.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Alicante månad per månad.

Hotell i Alicante

För hotell i Alicante kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Flygplatsen

Flygplatsen Alicante-Elche Airport ligger strax utanför centrala Alicante och har bussförbindelser med bland annat Alicante, Benidorm och Murcia. Flera flygbolag flyger direkt från Sverige till Alicante.

Länktips

Fler destinationer

Dagens väder i Alicante

14°C
Svag vind, 2 m/s från ostSök flygbiljetter till Alicante

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!