Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Slovenien » Ljubljana

Flyg till Ljubljana, Slovenien

Ljubljana är Sloveniens största stad och även huvudstad, som varit ett kulturellt, politiskt och ekonomiskt center sedan 1991. En stark kulturtradition och en centraliserad industri är bidragande orsaker till stadens betydande roll för det självständiga Slovenien.

Foto: Gilad Rom (CC BY 2.0)

Ljubljana-tips

Ljubljana har inte något direkt att göra med succéserien Game of Thrones men just drakar är en symbol för staden, vilket återspeglas i statyer och sägner. Besök Ljubljanaslottet på stadens höjder där man har hisnande panoramautsikt över hela Ljubljana. Kring slottet finns flera intressanta utställningar att se. Man tar sig smidigt upp till slottet via linbana.

Nationella galleriet är Sloveniens främsta museum för historisk konst och har bland annat landets största samling av konst från äldre medeltid till 1900-talet. Sloveniens nationalmuseum är väl värt ett besök där flertalet betydande fynd finns samlade.

Staden är känd för sin grönskande omgivning med flertalet parker och en vacker botanisk trädgård med anor ända från tidigt 1800-tal. Besök gärna Ljubljanas största park Tivolo som är en omtyckt plats att spendera tid med familj och vänner, här finns dessutom ofta intressanta fotografiska utställningar att ta del av. Befinner man sig i centrum kan man ta sig vidare till den stora marknaden som alltid fungerat som en mötesplats för invånarna.

I Ljubljana har man turen, till skillnad mot större huvudstäder, att kunna äta mat lagad på lokala råvaror från närområdet. Den slovenska matkulturen är lik sina grannars bastanta meny med fokus på korvar, potatis, grytor och soppor. Prova gärna den traditionella rätten Gulasch och smaka på det goda vinet gjort på lokala druvor.

Ljubljana är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av huvudstäder, kultur och historia, ovanliga resmål och Östeuropa.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Ljubljana månad per månad.

Hotell i Ljubljana

För hotell i Ljubljana kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Länktips

Fler destinationer

Dagens väder i Ljubljana

10°C
Svag vind, 1 m/s från nordSök flygbiljetter till Ljubljana

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!