Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Slovakien » Bratislava

Flyg till Bratislava, Slovakien

Slovakiens huvudstad Bratislava ligger vid Donaus stränder och här njuter de ca 500 000 invånarna av staden som etablerat sig som landets absoluta hotspot inom massor av områden.

Foto: Kurt Bauschardt (CC BY-SA 2.0)

Bratislava-tips

Det här är Prags oupptäckta tvillingstad. Allt som finns i grannlandets huvudstad finns även här, men medan Prag är en av Europas mest uppskattade weekenddestinationer är Bratislava i jämförelse relativt oupptäckt. Här kan man njuta av en av östra Europas mest fascinerande stadsbilder och den rika kulturen utan att behöva trängas med horder av andra turister.

Inte nog med att staden representerar landets politiska centrum, här bor till exempel även landets president och staden härbärgerar en mängd museum och andra kulturella inrättningar. Här finns museum, teatrar, gallerier och andra mötesplatser för konstnärliga själar.

Staden är inte en klassisk shoppingstad men det betyder inte att det inte går att shoppa. I den gamla stadsdelen finns det ett mycket rikt utbud av affärer – här kan man hitta allt från inhemska souvenirer till de allra mest exklusiva märkesbutikerna. Ett annat alternativ är att besöka någon av de många lokala marknaderna för att leta efter unika fynd.

Eftersom Donau i stort sett går rakt igenom Bratislava är det ett fantastiskt sätt att upptäcka staden via. Det finns en rad båtar och kryssningar att välja mellan. Allt från timlånga guidade turer till heldagskryssningar som tar en genom hela staden och dess omgivningar.

Eftersom staden ligger i ett otroligt naturskönt område kan det även vara värt att ta en tur utanför staden och upp i de magnifika bergen.

Bratislava är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av huvudstäder, ovanliga resmål och Östeuropa.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Bratislava månad per månad.

Hotell i Bratislava

För hotell i Bratislava kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Länktips

Fler destinationer

Dagens väder i Bratislava

10°C
Svag vind, 3 m/s från nordvästSök flygbiljetter till Bratislava

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!