Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Serbien » Belgrad

Flyg till Belgrad, Serbien

Belgrad, Serbiens huvudstad, är en perfekt destination för en weekendresa. Här kan man njuta av kultur, historia och essensen av en kontinental och europeisk livsstil till mycket humana priser.

Foto: Iab604 (CC BY 2.0)

Belgrad-tips

Kalemegdan är stadens största turistattraktion. Det är en borg som byggdes på 1700-talet. Idag kan man, förutom att studera det antika byggnadsverket, även besöka militärmuseet som dokumenterar kriget som härjade i det forna Jugoslavien under 1990-talet.

I direkt anslutning till borgen hittar man också Belgrads största shoppingstråk Knez Mihailova. Här finns butiker för alla smaker och plånböcker. Allt från de dyraste märkesbutiker till små lokala affärer med helt unika och inhemska varor.

I övrigt kännetecknas staden främst av de många caféerna och restaurangerna. I staden har man en fantastisk kultur som omgärdar alla besök på olika kulinariska inrättningar. Ett sådant besök skall traditionellt få ta den tid det tar. Det är inte ovanligt att man sitter i timtal över en enkel kaffe. Mentaliteten här säger att livet är till för att njutas och denna devis gör man det allra mesta av.

I närheten av staden centrum återfinns också Adaciganlija. Detta är en 5 kilometer konstgjord sjö som utgör en oas i stadsbilden för de flesta Belgradbor. Här kan man sola och bada och samtidigt njuta av servicen och läckerheterna från någon av de åttio restauranger som omgärdar sjöområdet. Här finns även de strandbåtar som utgör det bästa av Belgrads nattliv. Staden är nämligen känd för sitt rika och varierade nattliv med klubbar som håller öppet till de tidiga gryningstimmarna.

Belgrad är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av Balkan, huvudstäder och ovanliga resmål.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Belgrad månad per månad.

Hotell i Belgrad

För hotell i Belgrad kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Belgrad

11°C
Måttlig vind, 4 m/s från nordvästSök flygbiljetter till Belgrad

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!