Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Schweiz » Zürich

Flyg till Zürich, Schweiz

Att semestra i Zürich är något som passar de allra flesta och denna mycket gamla stad med sina 400 000 invånare har mycket att erbjuda. Oavsett om du gillar stadsliv, nattliv, natur, sport eller gammal arkitektur så har staden en sida som passar dig.

Foto: SnippyHolloW (CC BY-SA 2.0)

Zürich-tips

För att ta sig runt mellan de olika målen så rekommenderas ni att köpa ett ZürichCard, och planerar ni en längre vistelse än fem dagar så lönar sig ett månadskort. På kortet kan ni åka fritt med pendeltåg, spårvagn och buss även till och från flyget. Dessutom finns en massa förmånliga rabatter att utnyttja med kortet som gratis inträde till cirka 40 museer som finns i staden.

Kunsthaus är ett måste för konstintresserade personer för här finns konstverk av kända konstnärer som Rembrandt, Matisse, Picasso, Monet med flera. Konstmuseet har även den största samlingen utanför Skandinavien av Munchs skapelser. Inträdet är helt klart värt sina 10 Franc men kommer du på en onsdag så går du in gratis.

Zürichs viktigaste kyrka Grossmünster, som funnits sedan 800-talet, kantas av en hisnande historia, och när vi ändå talar om hisnande så gäller det även för dess utsikt över Zürich. För att komma till det södra tornets tvillingtopp måste du först gå upp för de hela 187 trappstegen. Kyrkan har mycket att berätta, allt från de eldsvådor den överlevt till uppviglaren Huldrych Zwinglis många mässor.

Gillar du bergsklättring så finns det mycket fina leder i närheten av Zürich, där du till exempel kan finna spektakulär granitklättring.

Zürich är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av choklad och dyra vanor.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Zürich månad per månad.

Hotell i Zürich

För hotell i Zürich kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Länktips

Fler destinationer

Dagens väder i Zürich

11°C
Svag vind, 1 m/s från sydvästSök flygbiljetter till Zürich

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!