Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Schweiz » Geneve

Flyg till Geneve, Schweiz

Geneve är den näst största staden i Schweiz och ligger mycket vackert vid berget Mont Saleves fot och i direkt anslutning till den fantastiska Genevesjön.

Foto: Cristian Bortes (CC BY 2.0)

Geneve-tips

Geneve är kanske mest känd för att vara centrum för en rad internationella organisationer och deras huvudkontor. World Health Organisation, FN:s Europahögkvarter och Röda Korset är några av de organisationer som är lokaliserade här. Intressant kuriosa är också att det var i Geneve som organisationen Röda Korset en gång grundades. Dessa organisationer lockar människor från hela världen och gör Geneve till ett av världens mest kulturellt blandade land.

Ett av de mest iögonfallande landmärkena i staden är den bildsköna Genevsjön eller Lac Léman som är det officiella namnet. I sjön finns även Jet d’Eau – en av världens största fontäner. Jet d’Eau drivs av väldiga pumpar som slungar sjövattnet flera hundra meter upp i luften. Sjön är också en mycket välbesökt badplats och det finns flera trevliga badanläggningar runt den.

Restaurangerna i Geneve håller mycket hög internationell klass och det finns ett rikt utbud. En inrättning som bör besökas vid en Geneveresa är det anrika Café de Paris. Här skapades den berömda såsen med samma namn och på restaurangens meny finns bara en enda varmrätt – en bra köttbit som ackompanjeras av nämnda sås.

Allra bäst är det att besöka Geneve under sommarmånaderna, då medeltemperaturen ligger strax över tjugo grader, men staden har ett trevligt klimat året runt och det blir sällan riktigt kallt. Därför går det lika bra att resa hit under sen vår eller tidig höst.

Geneve är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av FN, choklad och dyra vanor.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Geneve månad per månad.

Hotell i Geneve

För hotell i Geneve kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Länktips

Fler destinationer

Dagens väder i Geneve

11°C
Svag vind, 1 m/s från ostSök flygbiljetter till Geneve

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!