Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Ryssland » St Petersburg

Flyg till St Petersburg, Ryssland

Tar man sig österut från Sverige till andra sidan Bottenviken hamnar man i St Petersburg, Rysslands forna huvudstad med ca 5 miljoner invånare. Staden grundades av tsaren Peter den store år 1703, sedan han erövrat Ingermanland av just svenskarna.

Foto: Rob (CC BY-ND 2.0)

St Petersburg-tips

Bland de största och mest kända byggnaderna i St Petersburg är det 200 meter långa Vinterpalatset. Palatset – byggt åt tsarfamiljerna som deras vinterresidens – stoltserar med överdådig inredning och en av världens största konstsamlingar. Med andra ord är palatset minst sagt värt ett besök för den kultur- och konstintresserade.

Oavsett om man vill utforska museer, hänga på ett café, eller ägna dagen åt att gå i affärer bör man bege sig till stadens livliga paradgata Nevskij Prospekt. Här finns bland annat shoppingarkader från 1800-talet och det ryska nationalbiblioteket. Huvudgatan går genom stadens centrala delar, med sevärdheter som Palatstorget och Aleksander Nevskij-klostret i vardera ände. Inte långt från huvudgatan hittar man även den mytomspunna Kyssarnas Bro, som sträcker sig över ån Mojka. Många nygifta par kommer hit för att uppleva denna romantiska plats. Enligt myten belönas man nämligen med ett långt och lyckligt äktenskap om korsar bron samtidigt som man kysser varandra.

Besöker man St Petersburg från mitten av maj till slutet av juli är det ett bra tips att vara utvilad när skymningen faller. Eller rättare sagt när den inte faller – under sommarmånaderna går solen knappt ner. De ljusa nätterna, som stadens invånare passande nog kallar för Vita Nätter, firas under festivalliknande omständigheter. Från midnatt till långt in på nästa dag är stadens broar och gator ett sömnlöst vimmel av festande besökare.

St Petersburg är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av Vladimir Putin, ovanliga resmål och Östeuropa.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i St Petersburg månad per månad.

Hotell i St Petersburg

För hotell i St Petersburg kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i St Petersburg

-7°C
Måttlig vind, 8 m/s från nordSök flygbiljetter till St Petersburg

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!