Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Ryssland » Moskva

Flyg till Moskva, Ryssland

Moskva är ett spännande resmål som har massor av sevärdheter, rikt med historia och en imponerande kultur att erbjuda. Den första sevärdheten för många turister i Moskva är stadens tunnelbana, som är något alldeles speciellt med sin otroligt vackra utsmyckning. Den kallas bland Moskvaborna för Folkets palats. Hela fyrtiofyra stationer är alla designade på ett unikt sätt och anses vara rena konstverk.

Foto: Andrey (CC BY 2.0)

Moskva-tips

Vill man uppleva historiska minnen och sevärdheter kan man bege sig till den västra delen av staden där man finner Segerparken, ett stort område som ska hedra minnet av vad som man i Ryssland kallar det stora fosterländska kriget. Röda Torget är utgångsplats för många historiska sevärdheter, på den västra sidan ligger Lenimmausoleet. På den norra sidan återfinns KGB-byggnaden och även Ljubjankafängelset.

Vasiljkatedralen är också värt ett besök med sina imponerande och färgrika kupoler. Hela katedralen är speciell och annorlunda, både invändigt och utvändigt. Tverskaya Ulitsa är Moskvas huvudstråk som kantas av allt från kyrkor och palats från 1800-talet till massor av restauranger och butiker.

Den konstintresserade kan besöka Pusjkinmuseet i centrala Moskva som har en imponerande samling från renässansen. Tretiakovgalleriet är ett annat välbesökt konstgalleri. Missa inte att besöka den världskända Bolsjojteatern som genom tiderna varit huvudsäte för den klassiska ryska baletten och -operakonsten. Här hade bland annat verket Svansjön sin första premiär i slutet av 1800-talet.

I Moskva finns ett enormt utbud av mat och dryck, här kan man äta allt från lyxig rysk kaviar till billig husmanskost. Oavsett budget bör man prova rätten borsjtj som är en utsökt och välsmakande köttgryta. Pannkakor (bliny) kan man hitta nästan överallt och inlagda grönsaker är också vanligt förekommande på menyerna. Vodkan har sin traditionella betydelse i det ryska köket och kulturen, följ seden men håll koll på snapsarna då de kan bli många fort!

Moskva är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av Vladimir Putin, huvudstäder, ovanliga resmål och Östeuropa.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Moskva månad per månad.

Hotell i Moskva

För hotell i Moskva kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Moskva

-2°C
Måttlig vind, 8 m/s från nordvästSök flygbiljetter till Moskva

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!