Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Portugal » Porto

Flyg till Porto, Portugal

Porto är Portugals näst största stad, varifrån de första portugisiska sjöfararna en gång påbörjade sina resor. Stadens gator och trånga gränder viskar historia och den vackra arkitekturen gör att man enkelt lever sig in i hur det var i det gamla Porto.

Foto: Evan Bench (CC BY 2.0)

Porto-tips

Strosa runt i den historiska stadsdelen Ribeira, här kan du bland annat besöka Sé do Porto katedralen från medeltiden, Sâo Francisco kyrkan från 1300-talet och den lilla pärlan Palácio da Bolsa som på 1800-talet var huvudsäte för landets börs. På torget Praça de Gomes Teixeira finner man den mäktiga kyrkan Igreja do Carmo från 1700-talet. Vandra gärna upp till Serra do Pilar kyrkan lite senare framåt kvällningen för att få en makalöst vacker vy över staden.

Porto har gjort sig känt för sin anrika vintradition, boka gärna en rundtur med provsmakning i ett av alla portvinshus du finner i staden. Några av de mest kända är bland annat Burmester, Kopke och Sandeman. Efter en invigning i portvinets alla hemligheter är det fritt fram att smaka.

För den shoppingsugne är det Rua Miguel Bombarda och Rua do Rosario som gäller. Portos smarta system med blåa flaggor på fasaderna för den som vill hitta butiker som säljer unika produkter av lokala designers eller konstnärer är perfekt. I Porto hittar man det bästa nattlivet kring gatorna Cândido dos Reis och Galeria de Paris. Här finns mängder av trendiga barer, klubbar och caféer.

Vin är ett måste att prova under vistelsen, men även speciella rätter som till exempel ”Tripas à moda do Porto” (inälvor) är en smakupplevelse för den som vågar. För den som känner för något mer klassiskt kan man prova Portugals nationalrätt ”Bacalhau” (torsk) som tillreds i alla olika varianter.

Porto är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av kultur och historia och shopping.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Porto månad per månad.

Hotell i Porto

För hotell i Porto kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Porto

18°C
Måttlig vind, 5 m/s från sydostSök flygbiljetter till Porto

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!