Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Portugal » Lissabon

Flyg till Lissabon, Portugal

Staden med sina charmiga kullerstensgator och vackert kuperade områden är det perfekta resmålet för den som vill njuta av stadsliv, kultur och historia på en och samma gång.

Foto: PortoBay Hotels & Resorts (CC BY 2.0)

Lissabon-tips

Ett måste att besöka är fästningen Sâo Jorge, som ligger på en höjd över staden med en fantastisk utsikt över hela Lissabon. Fästningen blev förstörd under en jordbävning på 1700-talet men restaurerades under de följande århundradena. Missa inte att åka spårvagn när du är i Lissabon, som har transporterat stadens invånare ända sedan slutet av 1800-talet och det är än idag ett bra sätt för att upptäcka staden på.

Strax väster om Lissabons centrum finns ett av Portugals viktigaste historiska monument, Mosteiro Dos Jerónimos, med sin imponerande kyrka och klostergård från tiden då Portugal fortfarande var en stormakt i världen.

Mercat Ribeira är en relativt nyöppnad saluhall där man kan njuta av mat och dryck av alla olika slag, en stimmig och spännande upplevelse för den som tycker om att äta gott i en kreativ miljö.

Portugal är känt för sina fantastiskt goda ostar, den allra mest omtyckta är queijo da serra, en krämig gul ost som görs på fårmjölk. Portugals nationalrätt är torsk och återfinns i olika skepnad på menyerna. Lissabon har ett enormt utbud av bakverk som får munnen att vattnas. De kanske allra mest kända bakverken är små utsökta krämbakelser, pastel de nata. Den enda platsen man kan smaka på en äkta pastel de nata är på originalfabrikens servering i området Belem. Därtill är grönt vin en lokal specialitet värd att prova, det är lätt mousserande och har en frisk smak.

Lissabon är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av huvudstäder, kultur och historia och shopping.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Lissabon månad per månad.

Hotell i Lissabon

För hotell i Lissabon kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Flygplatsen

Portela, som Lissabons flygplats heter, ligger extremt centralt – den är helt omsluten av bebyggelse och ligger bara 10 km från stadens absoluta centrum. Inflygningen över staden är fantastisk! Flera bussar trafikerar flygplatsen och det går fort att ta sig från flygplatsen till de flesta delarna av staden – både med flygbuss (som tydligt anger vilka hotell som finns i närheten av hållplatserna) och vanliga lokala busslinjer.

Länktips

Fler destinationer

Dagens väder i Lissabon

14°C
Måttlig vind, 4 m/s från sydostSök flygbiljetter till Lissabon

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!