Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Polen » Wroclaw

Flyg till Wroclaw, Polen

En av de livligaste städerna i Polen finns det mycket att se och göra när det kommer till restauranger, musikevenemang, shopping och teater. Odrafloden och de mindre kanalerna som går genom Wroclaw ger staden en fin prägel, som man inte kan låta bli att charmas av. Wroclaw består faktiskt av 12 öar som binds samman av 100 broar.

Foto: Craig Wyzik (CC BY 2.0)

Wroclaw-tips

När du besöker staden för första gången kommer det nog kännas som att du färdats tillbaka i tiden. Det här är en av de äldsta städerna i landet som kan spåra sin historia ända till 600-talet. Du kommer snart att märka att musiken har en stor roll att spela här, då den huserar inte mindre än 50 internationellt erkända orkestrar, körer och musiksällskap.

Mysighetsfaktorn är hög i Wroclaws gamla stad. Sluta titta på din karta och börja bara promenera runt på måfå. I denna charmiga stadsdel kommer det inte att dröja länge förrän du hittar en gömd pärla som du vill utforska mer. Det finns även gott om restauranger att välja mellan.

Man kan nästan förlora sig i alla fantastiska konstverk som finns i Wroclawkatedralen. Romanesk- och renässansarkitektur, fönster med målat glas designade av Krystyna och Stanislaw Pekalski. Det finns som sagt mycket att se, till den grad att du nästan helt kommer att glömma bort att gå upp i tornet för att beundra panoramautsikten över staden.

Om du känner dig lite romantisk av dig så ska du ta dig till Tumskibron. Ta med ett hänglås och din kärlek till bron. När du väl har hängt och låst hänglåset slänger du nycklarna i floden. Förhoppningsvis ska detta göra relationen starkare än innan.

Wroclaw är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av bigos, kultur och historia och Östeuropa.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Wroclaw månad per månad.

Hotell i Wroclaw

För hotell i Wroclaw kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Wroclaw

8°C
Måttlig vind, 4 m/s från västSök flygbiljetter till Wroclaw

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!