Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Polen » Warszawa

Flyg till Warszawa, Polen

Efter andra världskriget låg Warszawa i ruiner. Men med stöd från hela befolkningen så byggdes staden upp på nytt, och numera kan Warszawaborna stoltsera över en pulserande stad som blivit till ett kulturellt centrum.

Foto: Sergey Galyonkin (CC BY-SA 2.0)

Warszawa-tips

Konstgallerier, beundransvärda palats, spännande restauranger och mycket annat finns att hitta i Polens huvudstad. Då det finns så mycket att se och göra, gäller det att planera sin vistelse ordentligt för att inte gå miste om något.

Som den högsta byggnaden i landet är Kulturpalatset definitivt värt ett besök. Med sina 237 meter är den uppdelad i 42 våningar. På den 30:e våningen kan du från en takterrass ta del av en hänförande utsikt över Warszawa. Byggnaden inhyser även ett museum, bio, kontor och konferenslokaler.

Om man inte visste bättre skulle man kunna tro att husen som återfinns i den gamla staden har funnits på denna plats i århundraden. Tyvärr så raserades denna stadsdel helt och hållet under kriget, och man får verkligen beundra polackernas drivkraft till att bygga upp det igen. Vilket sedermera lett till att Gamla staden tilldelats en plats på UNESCO:s världsarvslista. Man blir genast på gott humör av att se de färgglada husen som kantas av trånga kullerstensgator. På torget Rynek Starego Miasta kan du ta del av en livlig atmosfär med restauranger och caféer.

Museet grundades till minne av kriget som utkämpades mellan nazisterna och den polska motståndsarmén. Det här blir en stund till reflektion över stadens minnen från en tid som inte ligger alltför långt borta i tiden. Vi får bland annat en inblick i människors vardagsliv som till större del levdes under skräck.

Warszawa är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av huvudstäder, kultur och historia och Östeuropa.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Warszawa månad per månad.

Hotell i Warszawa

För hotell i Warszawa kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Warszawa

6°C
Måttlig vind, 5 m/s från västSök flygbiljetter till Warszawa

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!