Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Polen » Poznan

Flyg till Poznan, Polen

Poznan, beläget i västra Polen, är en väldigt gästvänlig stad som kan tacka både sitt läge och sina invånares flit och inställning för den ekonomiska framgång staden upplevt. Poznan står idag ofta som värd för större handelsmässor och viktiga utställningar.

Foto: Michele Benericetti (CC BY-ND 2.0)

Poznan-tips

Börja turistandet med fördel från Poznans antika stadsdel, ön Ostrów Tumski, där du finner den vackra domkyrkan. Fortsätt sedan mot stadens riktiga centrum och Gamla torget där du hittar det imponerande rådhuset i klassisk renässansstil. Inne i rådhuset finns ett historiskt museum med en intressant samling dokument och forna bruksföremål. Nära inpå finns det Kungliga slottet man inte bör missa att besöka.

Du tar dig snabbt från Gamla torget till församlingskyrkan som byggts i barockstil. Här imponeras man inte bara av den vackra inredningen och dekorationen inne i kyrkan utan även av den fantastiska gamla orgeln. Instrumentet har en central betydelse för stadens kultur och för Poznans världsberömda gosskörer.

Det finns flera vattendrag runt omkring staden och bara några mil utanför sträcker sig den vackra nationalparken Wielkopolski ut. Lite söder om Poznan, i Rogalin, hittar man det klassicistiska palatset som har en omgivande grönskande park. Inne i palatset finns bland annat ett galleri med en vacker samling målningar.

Det polska köket är till stor del baserat på potatis i olika slag, något man ser även i den lokala maten i Poznan. Plendze är en slags raggmunkar som brukar serveras med marmelad eller socker, verkligen ett måste att prova. Pyry med gzik (potatis med ost) är en annan lokal rätt som består av kokt men oskalad potatis ihop med ost som pressats med grädde och kryddor.

Poznan är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av bigos, kultur och historia och Östeuropa.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Poznan månad per månad.

Hotell i Poznan

För hotell i Poznan kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Poznan

6°C
Måttlig vind, 5 m/s från sydvästSök flygbiljetter till Poznan

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!