Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Polen » Lodz

Flyg till Lodz, Polen

Lodz är Polens tredje största stad, belägen i landets inland och staden är idag en industrimetropol likaväl som ett kulturellt och sportsligt centrum.

Foto: Ministry of Foreign Affairs … (CC BY-ND 2.0)

Lodz-tips

Det hör till att man strosar runt på den berömda gatan Piotrkowska, som förutom att vara en pulserande aveny även är skådeplats för massor av arrangemang av olika slag. På Piotrkowska och runt om gatan finns ett stort utbud av pubar och uteställen att besöka nattetid.

Lodz har en fantastisk natur att erbjuda sina besökare, inte mindre än 30 olika parker finns inom stadsområdet. Lagiewniki är bland annat Europas största stadsskog och Fala är en modern typ av vattenpark väl värt ett besök av framför allt barnfamiljen. Nöjesparken Lunapark är också en spännande aktivitet för familjen under vistelsen i Lodz.

Här finns även mängder av intressant historia och kulturella arv. Lodz har bland annat ett av Polens främsta museum för modern konst, Muzeum Sztuki. I Lodz återfinns den största judiska begravningsplatsen i Europa, med närmare 70 000 judiska gravstenar. Lodz, som är en historisk symbol för textilindustrin, stoltserar även med den största textilfabriksbyggnaden från 1800-talet, vilken idag är restaurerad och fungerar som ett shoppingcenter som fått namnet Manufaktura.

Precis som övriga Polen bjuder Lodz på ett kök baserat på mycket närproducerade råvaror. Missa inte att prova den utsökta rödbetssoppan och smakrika fårostdumplings. De flesta menyer innehåller även traditionella maträtter baserade på kål i olika former. Även svamp är en viktig ingrediens i det polska köket.

Lodz är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av bigos, kultur och historia och Östeuropa.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Lodz månad per månad.

Hotell i Lodz

För hotell i Lodz kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Lodz

5°C
Måttlig vind, 6 m/s från västSök flygbiljetter till Lodz

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!