Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Polen » Krakow

Flyg till Krakow, Polen

Här i Krakow är historien alltid närvarande, som tillsammans med den anrika arkitekturen och de mäktiga monumenten skapar en levande miljö. Stadens fantastiska kulturarv har också bidragit till att Krakow idag är en av Europas mest tillresta städer.

Foto: Lukemn (CC BY-SA 2.0)

Krakow-tips

Krakow har ett rikt utbud på teater, kabaréer och underhållning, så passa gärna på att boka in någon föreställning en kväll. Staden inbjuder ofta till internationella festivaler av olika slag, vilket brukar vara en folklig och trevlig tillställning. Dessa hålls för det mesta på det centrala marknadstorget vid Wawel-slottet.

Wieliczka är en intressant plats att besöka då det är en av världens äldsta saltgruvor öppen för turister. Oicowzki National Park med sin otroliga natur och sagolika landskap är absolut värt ett besök under vistelsen i Krakow. Den historieintresserade bör besöka ruinerna från det gotiska slottet i Oicow-parken. Det finns även flera andra spännande monument att se i parken.

Zakopane är en populär vinterort som ligger i Tatrabergen, inte längre än 3,5 mil från Krakow. Har man några dagar över kan man besöka orten som brukar kallas för Polens vinterhuvudstad.

Även om Krakow har en antik och ”gammal” stadskärna betyder det inte att staden inte erbjuder håll-i-gång för den som önskar. Tvärtom, här hittar man en stor mängd av barer och restauranger för alla smaker. Krakow är en pulserande stad som har allt att erbjuda. De många studenterna i staden hjälper också till att ge staden puls och liv.

På de traditionella menyerna i Krakow hittar man framför allt rött kött, ägg, pajer och korvar av olika slag. Här kan man avnjuta goda fiskrätter och även kräftor under säsong. Viltkött och lokala råvaror används också flitigt i den Krakowska matlagningen. Missa inte att prova rätter baserade på vild svamp och dumplings med olika fyllningar.

Krakow är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av bigos, kultur och historia och Östeuropa.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Krakow månad per månad.

Hotell i Krakow

För hotell i Krakow kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Krakow

8°C
Måttlig vind, 5 m/s från västSök flygbiljetter till Krakow

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!