Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Polen » Katowice

Flyg till Katowice, Polen

Polska Katowise omringas av de stora floderna Rawa och Klodninga, som stillsamt tar sig fram genom staden. Vid en första anblick kan staden kännas aningen opersonlig, men när du lär känna Katowise blir man ganska snabbt varse om att här finns mycket att uppleva.

Foto: Tony Bowden (CC BY-SA 2.0)

Katowice-tips

Då staden inte har särskilt utmärkande sevärdheter kompenseras detta istället med en stor mängd underhållning och event av olika slag. Här finns allt från stora mässor till musikfester att ta del av.

Stadens byggnader härstammar i de flesta fall från kommunistperioden, men det finns dock några imponerande exempel av modern arkitektur från början av 1900-talet. St. Marys gata är trevligt att strosa på och här kan man hitta både barer och restauranger värda att besöka. Gatan brukar också användas flitigt som plats för olika typer av utomhusevent.

En av Polens mest prestigefyllda orkestrar går att finna i Katowise, så med lite tur kan du uppleva fantastisk musik under din vistelse i staden.

Katowise tillhör Silesianregionen och har man tid över under vistelsen i staden bör man ta sig runt i regionen. Beskidsbergen är ett av Polens mest populära turistmål och ligger inte alls så långt från Katowise.

Det Silesianska köket är likt den övriga polska matlagningen men det finns en del rätter man inte får missa att prova under besöket i Katowise. Några exempel är blodkorv, som grillats tillsammans med lök och typisk bergssvamp med vitlökssmör. Till det mesta köttet äter man oftast potatis eller kokta grönsaker, som till exempel broccoli.

Katowice är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av bigos, kultur och historia och Östeuropa.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Katowice månad per månad.

Hotell i Katowice

För hotell i Katowice kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Katowice

8°C
Måttlig vind, 5 m/s från västSök flygbiljetter till Katowice

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!