Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Polen » Gdansk

Flyg till Gdansk, Polen

Staden Gdansk ligger vid Östersjöns kust i norra Polen. Staden har på senare år blivit populär och har etablerat sig som det perfekta resmålet för en weekendresa.

Foto: kishjar? (CC BY 2.0)

Gdansk-tips

Gdansk har under större delen av sin existens varit känd som Danzig och var en viktig handelsort. Hansan var det handelsförbund som verkade i Östersjön under flera hundra år. Flera orter i länderna runt Östersjön blev mycket betydande och mäktiga genom den handel som bedrevs där.

Närheten till Sverige har som sagt gjort Gdansk till en populär stad att göra en weekendresa till och i staden finns det gott om saker att se och göra. Här finns något för alla smaker vare sig man är ute efter kultur eller mer kulinariska upplevelser.

I Gdansk finns det ett stort utbud av restauranger och barer. Den traditionella polska maten är robust och serveras alltid i mycket generösa portioner. Ofta kan en rätt delas mellan två personer utan att någon behöver gå hungrig. Under sin vistelse i staden bör man hinna med att testa de inhemska pirogerna som är mycket goda och omtyckta. Bakverken kommer i söta och kryddiga versioner – det är bara att välja utifrån den egna smaken.

I Gdansk finns det även flera mikrobryggerier att besöka för den som uppskattar öl. Brovarnia och Browar Piwna är de två mest välkända. Här kan man ta en guidad tur genom bryggeriet och lära sig mer om tillverkningsprocessen, äta i restaurangen eller delta i en ölprovning. Bryggerierna tillverkar och säljer allt från lager till schwartzbier.

Gdansk är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av bigos, Östersjökusten och Östeuropa.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Gdansk månad per månad.

Hotell i Gdansk

För hotell i Gdansk kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Gdansk

4°C
Svag vind, 3 m/s från sydostSök flygbiljetter till Gdansk

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!