Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Österrike » Wien

Flyg till Wien, Österrike

Wien är sannerligen hemstaden nummer ett för den klassiska musiken i synnerhet och konst och arkitektur i allmänhet. Det är en stolt stad som tycker om att visa upp vad den kan. Det märker man inte minst som besökare, då man blir väl omhändertagen, erbjuds ett fantastiskt kök, och i varje stadsdel hittar scener med en levande kultur med rötter från förr.

Flyg till Wien

Foto: Vienna Tourist Board (CC BY 2.0)

Wien-tips

Den klassiska musikens vagga Wien gör ingen musikälskare besviken. Musiken, liksom konsten och designen är på allra högsta nivå, och den som har god tycke och smak njuter i fulla drag av en vistelse i staden. Wien har också blivit en omtalad stad tack vare det härliga köket och inte minst för att Freud en gång verkade och levde här, mannen som kom att påverka synen på vårt eget psyke en gång för alla.

I Wiens salonger erbjuds den bästa klassiska musiken i världen. På Burghteater, Wiener Konzerthaus, Musikverein, Staatsoper och Volksoper kan man avnjuta klassisk musik och opera på absolut högsta nivå.

Man behöver inte tycka om hästar för att njuta av den sköna konst som uppvisas på Spanska Ridskolan, som trots sitt namn har sin högborg i Wien. Namnet kommer från ursprunget av hästarna, som är Pura Rasa Espanol, det vill säga spanska. Skolan har anor från 1500-talet och lever i all välförmåga än, trots att makthavare ibland försökt förstöra verksamheten. Ridsalen i barockstil och med enorma kristallkronor i taket där föreställningarna ges är storslagen i sig och föreställningarna ges med klassisk musik, så klart.

Hofburg är det gamla kejserliga residenset och har anor från medeltiden. Här finns släkten med samma namns alla skatter samlade i Silverkammaren, och det är en ansenlig mängd. I en annan del av Hofburg hittar man Etnografiska museet och delar av Konsthistoriska museet, Hovjakts- och Rustkammaren samt Ephesosmuseet.

Wiens museer är lätta att hitta. Nästan alla ligger inom samma område, som kallas MuseumQuartier. Här finns allt från naturvetenskapliga museer, till hembygdsmuseer inom ett bekvämt avstånd från varandra. MuseumsQuartier ligger invid Gamla stan och rymmer muser såsom Den Moderna Konsthallen, Kosthallen, det berömda Leopoldmuseet, Arkitektmuseum och mycket, mycket mer.

Den mäktiga katolska domkyrkan Stefansdomen reser sig mot skyarna vid Stephansplatz. Den är msetadels byggd i gotisk stil, en dramatisk byggstil med mängder med detaljer och utsmyckningar. De äldsta delarna av domen härrör från 1100-talet, och kyrkan har byggts på sedan dess. Inne i katedralen gömmer sig fantastiska skatter och berömda mäns gravar. Uppåt elvatusen gravar finns på markplan och i katakomberna under kyrkan.

Wiens paradgata nummer ett, Ringstrasse, går runt den gamla delen av Wien och hyser de största och mest berömda byggnaderna i staden. Om man tycker det minsta om arkitektur är detta en gata att flanera på, då fantastiska byggnader som Otto Wagners Postsparkassa, Museet för Brukskonst, Hofburg, Konst- och Naturhistoriska museet, Börsen och många andra offentliga byggnader ligger här.

Numera kopplar man snarare ihop Wien med ett äkta pariserhjul, än Paris. Anledningen är att det i Paris sedan länge demonterats, medan det gamla pariserhjulet i Wien, byggt år 1896 finns kvar. Hjulet utlovar en fantastisk utsikt och går i en behaglig lunk runt sin egen axel.

Wien är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av huvudstäder, klassisk musik, kultur och historia och shopping.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Wien månad per månad.

Hotell i Wien

För hotell i Wien kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Wien

12°C
Måttlig vind, 4 m/s från nordvästSök flygbiljetter till Wien

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!