Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Österrike » Salzburg

Flyg till Salzburg, Österrike

Salzburg är en Österrikisk liten pärla till stad som funkar alldeles utmärkt som resmål för en kortare weekend. Här finns något spännande att uppleva för alla typer av besökare.

Foto: hjjanisch (CC BY-ND 2.0)

Salzburg-tips

Gamla staden i Salzburg är imponerande välbevarad med fantastisk barockarkitektur och många kyrkor. Här i Gamla staden finns den mest exklusiva shoppingen och många trevliga små caféer att stanna till på. För den som har möjlighet är bästa sättet att upptäcka både gamla staden och övriga Salzburg till fots.

Wolfgang Amadeus Mozart föddes i Salzburg och även om han under den senare delen av sitt liv inte bodde i staden finns det många monument här som hedrar honom. Man kan besöka Mozarts födelsehus som idag är ett museum och den vackra Salzburgerkatedralen (Salzburger Dom) från 1600-talet är samma katedral som Mozart en gång döptes i.

Slottet Hellbrunn är en perfekt sevärdhet för hela familjen då det bland annat finns en rolig lekplats precis intill. De vackra grönområdena vid slottet passar dessutom utmärkt för en picknick.

Fortet Hohensalzburg ligger på en närliggande bergstopp och här ges man en fantastisk utsikt över hela Salzburg och Alperna. Inne i Hohensalzburg finns ett intressant museum med vapen och tortyrverktyg från medeltiden.

Precis som i huvudstaden Wien finns även i Salzburg ett stort utbud av typiska kaffehus, lyxiga restauranger och trivsamma krogar. Här finns mat från hela världen lika väl som menyer med lokala rätter som specialitet. Bierbraten är en utsökt lokal rätt som består av en mör bit kalvfilé som tillagas i öl, vilket ger köttet en enorm saftighet och smak. Passa gärna på att smaka de fantastiska blåbärsdumplingarna som är vanliga i Salzburg. Beger man sig ut på landet utanför staden kan man hitta ställen som serverar traditionella lanträtter som rökt fläsk, Knofelkas och Bauerngeselchtes.

Salzburg är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av klassisk musik och kultur och historia.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Salzburg månad per månad.

Hotell i Salzburg

För hotell i Salzburg kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Salzburg

12°C
Svag vind, 2 m/s från nordvästSök flygbiljetter till Salzburg

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!