Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Norge » Trondheim

Flyg till Trondheim, Norge

Arkitektur, parker, studenter och historiska katedraler. Det finns en hel del att upptäcka i Norges tredje största stad, och tack vare dess storlek är det relativt lätt att se dem alla på kort tid.

Foto: Bruno Jargot (CC BY 2.0)

Trondheim-tips

Trondheim har varit först med en hel del. Närheten till Atlanten ledde till att Trondheim-bornas förfäder, vikingarna, var de första européerna som landsteg på nordamerikansk mark. Något som bara verkar ha gett ännu mer mersmak för att komma på första plats inom andra områden. Trondheim var till exempel Norges första huvudstad, och var nu senast först i hela Europa med att introducera wifi över hela sin stadskärna.

Det här är en av stadens främsta sevärdheter. Så fort du kommit in genom entrén har du även gått över den sista vikingakungens grav, Olav den helige. Ända sedan 1100-talet har kyrkan byggts i etapper, ett arbete som inte slutfördes förrän för cirka 30 år sedan. Man kan definitivt dra en parallell med Kölnerdomen i Tyskland. Självklart är det är helt gratis att besöka kyrkan, men för en mindre avgift kan du gå på en guidad tur. Under sommarmånaderna är kyrktornet dessutom öppet, och du får chans till att se en imponerande utsikt över Trondheim.

Precis i närheten av Trondheim finns den lilla ön Munkholmen. Ön har tidigare använts som avrättningsplats och fängelse. Idag ser det lite annorlunda ut då ön främst används för picknick. Så gå en sväng till matbutiken, samla ihop några godbitar och ta färjan, som går varje timme, ut till Munkholmen.

Trondheim är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av gå på tur, höga priser, kultur och historia och mindre städer.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Trondheim månad per månad.

Hotell i Trondheim

För hotell i Trondheim kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Trondheim

1°C
Svag vind, 2 m/s från nordostSök flygbiljetter till Trondheim

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!