Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Norge » Svalbard

Flyg till Svalbard, Norge

Att resa till denna natursköna plats hör inte till vanligheterna, men faktum är att Svalbard har mycket att erbjuda oss som väljer att turista här. Svalbard har två huvudsäsonger och vi kan dela in dem i vintersäsong och båtsäsong. Båtsäsongen börjar tidigt i juni och pågår till mitten av september, och vintersäsongen är i princip den andra återstående tiden.

Foto: Kitty Terwolbeck (CC BY 2.0)

Svalbard-tips

När båtsäsongen börjar så är det framförallt lugnet, naturen och djurlivet vi vill komma åt, och Svalbard är svårslaget med sina majestätiska vyer av berg, is, snö och klart vatten. Valrossar, sälar, isbjörnar och valar har vi stora chanser till att få se här. Det är mycket avkopplande att sitta på däck, insvept i en filt med en kopp varmt kaffe eller choklad, och inse hur lyckligt lottade vi är som får se all denna härlighet.

Vintersäsongen är till för oss som vill ut med hundspann, skidor eller snöskoter, och uppleva naturen på plats. Här ska vi inte förhasta oss och bara kasta oss ut, för det krävs stor erfarenhet för att hantera dessa aktiviteter, så se till att du har ett par guider med dig. Svalbard har mycket vildmark som är en livsupplevelse att utforska, men som nämnt tidigare finns där isbjörnar, så läs på innan du ger dig ut och prioritera alltid säkerheten.

Det finns naturligtvis andra saker att göra på Svalbard, men dessa är de största huvudattraktionerna och upplevelser som du aldrig glömmer. Kom bara ihåg att packa varmt i väskan.

Svalbard är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av isbjörnar, kalla öar och ovanliga resmål.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Svalbard månad per månad.

Hotell i Svalbard

För hotell i Svalbard kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Svalbard

-14°C
Måttlig vind, 4 m/s från nordostSök flygbiljetter till Svalbard

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!