Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Norge » Oslo

Flyg till Oslo, Norge

Norge och Oslo är inte bara värd för utdelningen av Nobels fredspris, närheten till havet och den närvarande historian i arkitektur och områden gör också Oslo till ett intressant och omtyckt resmål. Besök gärna Oslos fredscenter där man kan se allt från intressanta utställningar till konkret information kring konfliktlösning och fredsarbete. Barn är välkomna då det finns specialanpassade aktiviteter just för dem.

Foto: News Oresund (CC BY 2.0)

Oslo-tips

Holmenkollen är en plats främst känd för vintersport, belägen lite nordväst om Oslo. Här finns förutom den moderna hoppbacken även ett intressant skidmuseum.

Intill Oslos centrumkärna finner man halvön Bygdöy med de kungliga byggnaderna Oscarshalls slott och Bygdöy Kongsgård. Halvön har flera grönområden vackra att strosa runt i och dessutom flera museer att besöka. Ett av de mest populära är Vikingskipshuset, ett museum med en imponerande samling av vikingafynd. Norska Folkmuseet är ett annat man bör besöka om man beger sig till Bygdöy, här finns en gedigen berättelse om norsk historia och kultur.

Efter att man sett Norges huvudstad från land kan man med fördel ta en båttur för att se Oslo från havet. En tur på Oslofjorden är en trevlig utflykt då man dessutom kan stiga av på olika små öar längs färden.

Som många andra storstäder erbjuder även Oslo ett rikt restaurangutbud med utsökt mat från alla världens hörn. Vill man prova lokala rätter kan man välja både bland lyxigare krogar och mer budgetvänliga varianter. Glöm inte att äta norsk lax när du är i Oslo och ”raspeball” (kroppkaka) är en rätt man gärna bör prova. Ute på holmarna utanför staden kan man äta ”boknafisk” som är en torskrätt där fisken torkats lätt av sol och vind.

Oslo är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av gå på tur, huvudstäder, höga priser och kultur och historia.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Oslo månad per månad.

Hotell i Oslo

För hotell i Oslo kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Flygplatsen

Gardemon är Oslos flygplats sedan 1998 (då den tidigare flygplatsen Fornebu stängdes). Från flygplatsen, som ligger ca 5 mil norr om Oslo, kan man åka Flytoget, regionaltåg eller buss. Tåg tar ungefär 20 minuter och buss den dubbla tiden.

Fler destinationer

Dagens väder i Oslo

1°C
Måttlig vind, 3 m/s från nordostSök flygbiljetter till Oslo

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!