Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Norge » Bergen

Flyg till Bergen, Norge

Bergen är Norges näst största stad och trots att det faller mer än 2000 millimeter nederbörd här varje år är det en mycket vacker stad som är väl värd ett besök. Speciellt för den som vill uppleva natur och friluftsliv.

Foto: Víctor Vélez (CC BY 2.0)

Bergen-tips

Bergens stadscentrum är fantastiskt vackert och pittoreskt och de traditionella höga och långsmala träbyggnationerna har renderat staden med en välförtjänt plats på Unescos prestigefulla världsarvslista.

Övriga sevärdheter är bergbanan som var den första i sitt slag när den anlades i början av 1900-talet, Fantofts klassiska stavkyrka och den berömda kompositören och tonsättaren Edward Griegs hem på Troldhugen.

Tack vare stadens mycket strategiska och fördelaktiga läge vid slutet av en vacker fjord har staden vunnit ett antal fördelar. Läget har inte bara skapat goda förutsättningar för sjöfart och handel under flera århundraden, det har också placerat orten som ett återkommande stopp på den klassiska Hurtigruttens berömda kryssningar. Denna båttur genomförs av hundratusentals turister årligen och utforskar de högsta topparna och djupaste dalarna i det norska fjordlandskapet genom det perspektiv som fås på en kryssande båt.

I Norge är det en stark inhemsk tradition att “gå på tur” – det vill säga att ta sig ut i naturen och vandra. Det är faktiskt landets största helgnöje. Bergen är inget undantag och i detta område finns det dessutom perfekta naturområden och förutsättningar för vackra och inspirerande vandringar. Så se till att packa ordentliga vandringsskor och en stadig käpp när du beger dit till den här delen av vårt kära grannland.

Bergen är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av gå på tur, höga priser, kultur och historia, mindre städer och olja.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Bergen månad per månad.

Hotell i Bergen

För hotell i Bergen kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Bergen

8°C
Svag vind, 1 m/s från sydostSök flygbiljetter till Bergen

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!