Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Nederländerna » Amsterdam

Flyg till Amsterdam, Nederländerna

Amsterdam är huvudstad i Nederländerna och ett av de mest populära resmålen i Europa. Staden är känd för sina kanaler och den liberala synen på droger. Eftersom cirka hälften av befolkningen kommer från andra länder är staden en riktig smältdegel där många olika kulturer möts i en unik blandning.

Foto: Luke Ma (CC BY 2.0)

Amsterdam-tips

Amsterdam är mest känt för sina långa och vackra kanaler. Sammanlagt sträcker sig dessa kanaler över hundra mil och korsas av över 1600 olika broar. När man är i staden är det ett måste att ta en båttur på kanalerna. Detta är nämligen ett utmärkt sätt att uppleva staden och dess fantastiska bebyggelse. Längs kanalerna ligger ståtliga hus i klassisk nederländsk stil. Det finns många olika båtturer, man kan till exempel få en guidad tur eller avnjuta en delikat måltid medan man tuffar fram på kanalernas lugna vatten.

Ett annat sätt att ta sig runt i staden är med cykel. Holländarna älskar sina cyklar och bara i Amsterdam finns det över 700 000 exemplar som också används flitigt. Det är bara att ta seden dit man kommer och börja trampa!

Amsterdam kan skryta med ett stort antal museer. Det kändaste är museet som är tillägnat Anne Frank och hennes livsöde. Andra välbesökta museer i staden är bland annat Tropiska museet, Rijksmuseum, Van Gogh Museum och Museum Amstelkring.

När man besöker staden får man inte glömma att besöka Begijnhof, Dam torget och Rembrandtplein. Det förstnämnda är en idyllisk liten gård med antika byggnader som en gång i tiden bebotts av nunnor. De sistnämnda är två torg som är populära destinationer för turister. Dam torget bjuder på många spännande platser och intressant historik medan Rembrandtplein är platsen för den som vill äta och dricka gott eller strosa runt i butiker.

Amsterdam är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av huvudstäder och kanaler.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Amsterdam månad per månad.

Hotell i Amsterdam

För hotell i Amsterdam kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Länktips

Fler destinationer

Dagens väder i Amsterdam

8°C
Måttlig vind, 6 m/s från sydvästSök flygbiljetter till Amsterdam

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!