Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Makedonien » Skopje

Flyg till Skopje, Makedonien

I miljonstaden Skopje händer det mycket, det byggs överallt vilket gör att staden erbjuder en charmig blandning av gammalt och nytt. Invånarna är gästvänliga och hjälpsamma vilket gör att du trivs utan problem i Skopje, i norra Makedonien.

Foto: Clay Gilliland (CC BY-SA 2.0)

Skopje-tips

En sevärdhet man inte får missa är stadens vackra bro i sten, den byggdes redan på tidigt 1500-tal och förenar Skopjes olika stadsdelar. Besök även gärna Skopjes gamla turkiska bazar och det vackra Kanjon Matka, som är ett ravinområde lite utanför staden. Här ges man en otrolig naturupplevelse mitt bland grottor, gamla kloster och sjöar.

Har man möjlighet att ta sig till andra delar av Makedonien är ett tips att besöka den vackra St. John kyrkan i landets västra del. Den byggdes förmodligen redan så tidigt som på 1200-talet och ligger precis vid Ohridsjön som även den är ett välbesökt resmål. Besöker man Skopje vintertid kan man på knappt en timme ta sig till den populära skidorten Popova Sapka i bergsområdet Carska planina.

Det makedonska köket tillhör det jugoslaviska med inslag från både Medelhavet, Italien och Mellanöstern. Tack vare de goda förhållandena för att odla används främst egenproducerade råvaror i matlagningen. Några läckerheter man bör smaka från det makedonska köket är Burek, som är en slags fylld paj gjord av filodeg och ajvar. Landet har även en stark kaffekultur och det turkiska kaffet är det de flesta väljer att dricka. Missa inte att prova den alkoholhaltiga drycken Rakia och nationaldrycken Mastika.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Skopje månad per månad.

Hotell i Skopje

För hotell i Skopje kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Skopje

13°C
Svag vind, 3 m/s från nordvästSök flygbiljetter till Skopje

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!