Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Litauen » Vilnius

Flyg till Vilnius, Litauen

UNESCO-klassad, medeltida kyrkor och mysiga vinkällare. Det är inte svårt att förstå varför Litauens huvudstad blivit en turiststad att räkna med under senare år.

Foto: Bernt Rostad (CC BY 2.0)

Vilnius-tips

Det är inte bara den unika arkitekturen i kombination med fantastiska sevärdheter och kulturella evenemang som lett till Vilnius nya populära roll. Under de första tio åren efter att landet blev självständigt började man nästan genast att satsa på turismen, och besökarna har kommit i massor. Med sina historiska sevärdheter har Vilnius även lyckats med att hamna på UNESCO:s världsarvslista.

Distriktet Užupis är vad många skulle kalla för Vilnius svar på Montmartre i Paris. Men här har man gått lite längre genom att införa en självständig konstnärskoloni. I princip betyder det att Uzupis har en alldeles egen president, en konstitution, nationalsång, armé och 1 april som nationaldag. Tror du inte det är riktigt sant, då får du ta dig hit så fort som möjligt. För Užupis som står för kreativitet är verkligen något alldeles extra att beskåda.

Folkmordsmuseet tar upp brott som planerades och begicks under Sovjetunionens tid. Beläget i vad som tidigare var KGB:s högkvarter får du ta del av utställningar som fokuserar på teman som förlorad självständighet och folkmordsoffren.

Vill du till ett annorlunda museum kan du ta dig ut till Europos Parkas. Det är den moderna konsten och naturen som får stå i centrum här. 100 skulpturer har skapats av konstnärer från olika länder för att sammansmälta med en fantastisk naturmiljö.

Vilnius är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av Baltikum och kultur och historia.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Vilnius månad per månad.

Hotell i Vilnius

För hotell i Vilnius kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Vilnius

-2°C
Måttlig vind, 5 m/s från nordvästSök flygbiljetter till Vilnius

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!